GündemSokakta dehşet! 2 polisi vurdu, ailesini rehin aldı! 1 polis şehit oldu

Sokakta dehşet! 2 polisi vurdu, ailesini rehin aldı! 1 polis şehit oldu

Paylaş
Sokakta dehşet! 2 polisi vurdu, ailesini rehin aldı! 1 polis şehit oldu

Kastamonu'da sokakta dehşet saçan silahlı bir saldırgan, 2 polisi tabancayla yaralayıp saklandığı evinde ailesini rehin aldı. Kentte büyük panik yaşandı. Vatandaşlardan olay yerine yaklaşmamaları istendi. İşte son gelişmeler.

İnönü Mahallesi'ndeki Afşin Bey Sokağı'nda yaşanan olayda, kimliği henüz belirlenemeyen bir saldırgan etrafa rastgele ateş açarak olay yerine giden iki polis memurunu yaraladı. Saldırgan, daha sonra evine saklanarak ailesini rehin aldı.

Haberin Devamı

Ekipler, uyuşturucu bağımlısı olduğu öğrenilen saldırganı teslim olması için ikna etmeye çalışıyor. Olay yerine gelen Vali Yardımcısı Aydın Ergün ve İl Emniyet Müdürü Kayhan Ay, saldırganın ikna edilmesi için yoğun çaba sarf ediyor. İkna çalışmaları sırasında çelik yelek giydirilen saldırganın kardeşi de devreye girdi.

Sokakta güvenlik önlemleri en üst düzeye çıkarıldı. Hastaneye kaldırılan yaralı polis memurlarının ise tedavisi sürüyor.

POLİS MEMURLARININ BİNADAN ÇIKARTILDIĞI ANLAR KAMERADA

Yaralanan polis memurlarının sağlık ekiplerince binadan çıkartıldığı anlar, saniye saniye kameralara yansıdı. Zaman zaman bölgede silah sesleri yükselirken, yetkililer saldırganı teslim olmaya ikna etmeye çalıştı. Yaralı polis memurları, olayın hemen ardından hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

Haberin Devamı

Bölgedeki gerginlik devam ederken, polis ekipleri olayın kontrol altına alınabilmesi için geniş güvenlik önlemleri aldı. Vatandaşlardan olay yerine yaklaşmamaları istendi.

Kastamonu'da rehine krizi! 1 polis şehit oldu

1 POLİS ŞEHİT DÜŞTÜ

İki polisi silahla yaralayıp annesini rehin alan şahıs etkisiz hale getirildi. Anne sağ kurtarılırken, yaralanan polis memurlarından biri tedavi gördüğü hastanede şehit düştü.

SALDIRGAN ÖLDÜRÜLDÜ

Çok sayıda polis ekibi bölgeye sevk edildi ve geniş güvenlik önlemleri alındı. Olay yerinde yaklaşık 4 saat süren gergin bekleyişin ardından, Özel Harekat Polisi devreye girerek eve operasyon düzenledi. Kapının kırılarak girildiği operasyonda, silahlı saldırgan öldürülerek etkisiz hale getirildi. Rehin alınan anne S.B. (52) ise oğlunun darp etmesi sonucu yaralandı. Olay yerinde ilk müdahalesi yapılan kadın, sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırıldı.

Kastamonu Valisi Meftun Dallı, olay yerinde gelişmeleri yakından takip ederken İl Emniyet Müdürü Kayhan Ay'dan süreçle ilgili bilgi aldı.

 

POLİS EKİPLERİNİN EVDE İNCELEMELERİ SÜRÜYOR

Konu ile ilgili Kastamonu Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, “Alınan bir ihbar üzerine narkotik suçlardan cezaevi firarisi İ.B. adlı şahsın yakalanması için İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Şube Müdürlüğü ekiplerimizce şahsın il merkezindeki ikamet adresine bugün saat 9.30 sıralarında operasyon düzenlenmiştir. Düzenlenen operasyonda firari şahıs tarafından evden açılan ateş sonucu polis memurları Ahmet Şahan ve Arif Ay yaralanmış, yaralanan görevlilerimiz ivedilikle Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edilmiştirdi. Hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen maalesef Polis Memuru Ahmet Şahan (38) kurtarılamayarak şehit olmuştur. Olay yerinde Özel Harekat ekiplerince yapılan operasyon sonucunda firari şahsın evde rehin tuttuğu annesi sağ olarak çıkartılmış, firari etkisiz hale getirilmiştir. Operasyonda hayatını kaybeden şehidimize Allah'tan rahmet, kederli ailemize ve Emniyet Teşkilatımıza başsağlığı, yaralı polis memurumuza acil şifalar diliyoruz” ifadelerine yer verildi.

Haberin Devamı