Gündem'Suyu yokuşa sürme çabalarını görüyoruz'

'Suyu yokuşa sürme çabalarını görüyoruz'

Paylaş
'Suyu yokuşa sürme çabalarını görüyoruz'

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, NATO zirvesinde müttefiklere Türkiye’nin beklentilerini anlattığını belirterek, “Ülkemize bin bir nazla verilen silahlar, terör örgütünün sığınaklarından çıkıyor. Suyu yokuşa sürme çabalarını görüyoruz” dedi. Erdoğan, İsrail yönetiminin ateşkese zorlanması gerektiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan dün Beştepe’de gerçekleşen kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. Erdoğan, “Kerbela faciasının yıldönümünde Hz. Hüseyin efendimiz rahmetle yad ediyoruz. Bizi bölmek isteyenlere fırsat vermeyeceğiz. Kerbela olayında da birleştirici tutumumuzu sergileyeceğiz. Alevi Bektaşi kardeşlerimizle yakın istişare halinde olmayı sürdüreceğiz” dedi. ABD’nin başkenti Washington’da katıldığı , 9-11 Temmuz araaında düzenlenen NATO zirvesine değinen Erdoğan, “Türkiye’nin NATO’daki vazgeçilmez rolü teyit edildi” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘MÜTTEFİKLİKLE BAĞDAŞMAZ’

Erdoğan, “Müttefiklerimiz tarafından ülkemize bin bir nazla verilen silahlar, bakıyorsunuz, bölücü terör örgütünün sığınaklarından çıkıyor. Suyu yokuşa sürme çabaları görüyoruz. İttifak anlayışı ile bağdaşmadığı ortadadır” dedi. NATO zirvesinde İsrail’in durdurulması çağrısında bulunduğunu söyleyen Erdoğan, “İsrail’in Gazze ve diğer Filistin topraklarındaki katliam, işgal ve soykırım politikası devam ettikçe, biz de bu ülkeyle ilgili tutumumuzu değiştirmeyiz. İsrail yönetimi ateşkese zorlanmalı” ifadelerini kullandı.

‘ENFLASYONUN ATEŞİ DÜŞMEYE BAŞLADI’

Ekonomiye değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sokağa pazara çarşıya kulak tıkayan hükümet olmadık. 22 yıllık iktidarlarımız boyunca insanlarımızı enflasyona ezdirmedik bundan sonra da aynı hassasiyetle devam edeceğiz” dedi. Erdoğan, “Geçen aydan itibaren enflasyonun ateşi düşmeye başladı. Fahiş fiyat ve fırsatçılıkla mücadelede kararlı adımlar atıyoruz. Her alanda çok daha iyi yerlere geleceğiz” diye konuştu.

Haberin Devamı