GündemTam yerinde

Tam yerinde

Paylaş
Tam yerinde

Çanakkale Eceabat'ın Büyükanafarta köyünde elektrik direğinden çıkıp rüzgarla yayılan yangın 24 saat sonra kontrol altına alındı. Yangın, 1915'te Conkbayırı muharebelerinin yaşandığı bölgeyi adeta kül etti. Ancak ekipler insan üstü bir çabayla alevleri, Atatürk anıtına ulaşmasına ramak kala durdurdu.

ATATÜRK ANITI VE MEZARLIK

Haberin Devamı

6 Ağustos 1915'te başlayıp 10 Ağustos 1915'e kadar süren Conkbayırı muharebeleri, Çanakkale direnişinin en kanlı savaşlarına sahne oldu. Anzak askerleri, Conkbayırı'nı ele geçirmek üzereyken Mustafa Kemal Atatürk, cephanesi biten Türk askerlerine "Merminiz yoksa süngünüz var" diyerek savaşın seyrini değiştirdi. Binlerce şehit verildi. Atatürk'ün ölümden dönmesine neden olan, şarapnel parçası da tam bu noktada cep saatine isabet etti. Burada şimdi Atatürk zafer anıtı var. Ayrıca bir de Anzak mezarlığı bulunuyor.

980 FUTBOL SAHASI BÜYÜKLÜĞÜNDE

9 uçak, 12 helikopter, 69 kara aracı ve 450 personelle 24 saat aralıksız bir biçimde müdahale edilerek kontrol altına alınan yangında 980 futbol sahası büyüklüğündeki 700 hektarlık orman alanı zarar gördü.

Haberin Devamı

3 GÜNDÜR YANIYOR

Manisa'nın Gördes ilçesinde 14 Ağustos’ta iki farklı mahallede başlayan orman yangını üçüncü gününde devam etti. Gördes ve Salihli ilçelerinde altı mahalle tahliye edildi. 40 kişinin yaşadığı Karayakup mahallesi ile Danda mevkisindeki evler tamamen yandı. Havadan ve karadan sürdürülen söndürme çalışmalarında vatandaşlar gönüllü olarak çalıştı.

BOLU’YA 23 İLDEN TAKVİYE EKİP

Bolu'nun Göynük ilçesinin Bekirfakılar köyünde ormanlık alanda önceki gün 12.30’da çıkan yangın dün de kontrol altına alınamadı. Civar köylerdeki 281 kişi tedbir amaçlı tahliye edildi. 23 ilden ekipler Göynük'e sevk edildi. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, “Maalesef yangın anız yakılmasından meydana geldi. İlgili kişiler gözaltına alındı” dedi.

İZMİR ALEV ALEV

İzmir Karşıyaka'da Yamanlar Dağı Kartepe mevkisindeki ormanlık alanda önceki akşam 21.00’de başlayan yangın hızı saatte 80 kilometreyi bulan rüzgarın etkisiyle hızla yayıldı. Alevlerin tehdit ettiği Doğançay ve Sancaklı mahallelerinde 87 ev ve 45 işyeri boşaltıldı. Yangında 16 ev kül oldu. Bir sanayi sitesi de yangından zarar gördü. Dumanların kapladığı İzmir'in üzerine gökten kül yağdı. Karşıyaka hayvan barınağı tahliye edildi. Kuvvetli rüzgar alevlerle mücadeleyi güçleştirdi.