GündemTERÖR SALDIRISI MI OLDU? TUSAŞ'TA NE OLDU? TUSAŞ SON DAKİKA

TERÖR SALDIRISI MI OLDU? TUSAŞ'TA NE OLDU? TUSAŞ SON DAKİKA

Paylaş
TERÖR SALDIRISI MI OLDU? TUSAŞ'TA NE OLDU? TUSAŞ SON DAKİKA

Savunma sanayii şirketi TUSAŞ’a (Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş) terör saldırısı gerçekleştirilmesinin ardından TUSAŞ kimin, TUSAŞ nedir ve kime ait soruları araştırılmaya başladı. Peki, TUSAŞ kime ait?

Türk savunmasına katkısıyla ne çıkan TUSAŞ’a yapılan saldırıya ilişkin Ali Yerlikaya’dan açıklama geldi. Peki TUSAŞ kimin, ne üretir? TUSAŞ yerli mi?

Haberin Devamı

TUSAŞ NE İŞ YAPAR?

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TUSAŞ), 1973 yılında kurulan ve kurulduğu ilk günden bu yana Türkiye’nin havacılık, uzay ve savunma sanayisi alanında faaliyet gösteren köklü bir şirket. Askeri ve sivil havacılık projelerinde önemli görevleri üstlenen yerli uçak, insansız hava araçları (İHA), helikopter, uydu ve diğer savunma teknolojilerinin geliştirilmesine katkı sağlayan firma her yıl pek çok aracın üretimini gerçekleştirmesiyle öne çıkıyor.

TERÖR SALDIRISI MI OLDU TUSAŞTA NE OLDU TUSAŞ SON DAKİKA

TUSAŞ'TA TERÖR SALDIRISI MI OLDU?

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu bilgileri verdi:

"Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ) Ankara Kahramankazan tesislerine yönelik terör saldırısı gerçekleştirilmiştir. Saldırı sonrası maalesef şehit ve yaralılarımız bulunmaktadır. Şehitlerimize Allah'tan rahmet; yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Gelişmelerden kamuoyu bilgilendirilecektir. Resmi kaynaklardan yapılacak açıklamaları dikkate alınız."

Haberin Devamı

TUSAŞ SALDIRISI NEDİR?

TUSAŞ'ta ne olduğuyla ilgili sorgulamalar internette hızla araştırılıyor. Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde bulunan Türk Uçak Sanayii Anonim Ortaklığı (TUSAŞ) Tesisi önünde silah sesleri duyuldu ve patlama meydana geldi. Peki, TUSAŞ'ta ne oldu? TUSAŞ nedir, ne demek?

TUSAŞ'TA NE OLDU?

Olay yerine çok sayıda emniyet görevlisi sevk edildi ve bunun bir terör saldırısı olduğu açıklandı.