GündemTim Walz kimdir? Kamala Harris’in başkan yardımcısı adayı Tim Walz kaç yaşında, mesleği ne? Tim Walz kariyeri ve biyogafisi!

Tim Walz kimdir? Kamala Harris’in başkan yardımcısı adayı Tim Walz kaç yaşında, mesleği ne? Tim Walz kariyeri ve biyogafisi!

Paylaş
Tim Walz kimdir? Kamala Harris’in başkan yardımcısı adayı Tim Walz kaç yaşında, mesleği ne? Tim Walz kariyeri ve biyogafisi!

Kamala Harris’in başkan yardımcısı adayı olarak gündemde yer alan Tim Walz kimdir? Merak edilyor. Seçimler yaklaşırken birçok kişi tarafından adaylar ve sçeim detayları araştırılıyor. Peki, Tim Walz kimdir? Kamala Harris’in başkan yardımcısı adayı Tim Walz kaç yaşında, mesleği ne?

Tim Walz kimdir? Sorusu, Kamala Harris’in başkan yardımcısı adayı olarak gösterilmekte olan Tim Walz’i merak etmekte olan vatandaşlar tarafından araştırılmakta. 5 Kasım'da yapılacak seçimlerde Demokrat Parti'nin başkan adayı Kamala Harris’in başkan yardımcısı adayı Tim Walz’de seçime dair en çok merak edilenler arasında. Peki, Tim Walz kimdir? Tim Walz kaç yaşında, mesleği ne?

Haberin Devamı

TİM WALZ KİMDİR?

Tim Walz, 6 Nisan 1964 tarihinde West Point, Nebraska'da doğdu. Küçük yaşta çiftçilik ve avcılık yapan Walz, 17 yaşında Ulusal Muhafız Ordusu'na katıldı ve burada 24 yıl hizmet verdi. Aynı zamanda bir öğretmen olan Walz, Tiananmen Meydanı katliamı sırasında Çin'de bir yıl öğretmenlik yaptı ve ardından ABD'ye dönerek eğitim kariyerine devam etti. Tim Walz, Gwen Whipple ile evlidir ve iki çocukları bulunmaktadır. Ailesiyle birlikte Minnesota'da yaşayan Walz, toplumsal ve siyasi hayatını aktif bir şekilde sürdürmektedir.

TİM WALZ KARİYERİ VE GÖREVLERİ

Walz, öğretmenlik ve Amerikan futbolu koçluğu yaparken siyasete girişi oldukça tesadüfi oldu. 2004 yılında öğrencilerini George W. Bush'un kampanya mitingine götürdü, ancak Demokrat öğrencilerin alandan çıkarılması onu siyasete yönlendirdi. 2006 yılında ilk kez Kongre'ye aday oldu ve seçilerek 2007-2019 yılları arasında Minnesota'nın 1. kongre bölgesini temsil etti.

Haberin Devamı

 

Minnesota Valiliği

2018 yılında Minnesota Valisi seçilen Tim Walz, Demokratik-Farmer-İşçi Partisi (DFL) üyesidir. Valilik görevinde, Covid-19 salgını ve George Floyd'un öldürülmesi sonrası başlayan protestolar gibi zorlu süreçleri yönetti. Walz, 2022'de yeniden vali seçildi ve eyalette önemli reformlara imza attı.

 

Başkan Yardımcılığı Adaylığı

CNN, Kamala Harris'in başkan yardımcısı adayı olarak Tim Walz'ı seçtiğini duyurdu. Harris'in, Walz'ın açık sözlü ve halktan biri olan imajını, özellikle bağımsız ve muhafazakar seçmenlerde olumlu bir karşılık bulacağını düşündüğü belirtildi. Harris'in, Walz'ın sol tabanı birleştirme yeteneğine ve hitabet gücüne güvendiği ifade edildi.