TOKİ gençler için ev başvuru şartları neler? Kaç doğumlular TOKİ genç kontenjanına başvurabilir?
TOKİ sosyal konut projesi dar gelirli vatandaşlara ev sahibi olmanın yolunu açıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından tanıtımı yapılan projenin başvuruları 14 Eylül’de başlarken gençler için yüzde 20 kontenjan ayrılacağı belirtildi. Peki TOKİ gençler için ev başvuru şartları neler? Kaç doğumlular TOKİ genç kontenjanına başvurabilir? İşte yanıtı…
TOKİ gençler için ev başvuru şartları hakkında araştırmalar yoğunlaştı. 250 bin konutluk TOKİ sosyal konut projesinin yüzde 20’si gençlere ayrılacak. Böylelikle hayatının henüz başında olan 50 bin genç ev sahibi olacak. Böyle önemli bir fırsatı değerlendirmek isteyen pek çok kişinin aklında ise ‘Kaç doğumlular TOKİ genç kontenjanına başvurabilir?’ sorusu yer alıyor…
KAÇ DOĞUMLULAR TOKİ GENÇ KONTENJANINA BAŞVURABİLİR?
Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesinde ayrılan yüzde 20’lik genç kategorisine 1991 Eylül ayından sonra doğanlar müracaat edebilecek.
TOKİ GENÇLER İÇİN EV BAŞVURU ŞARTLARI NELER?
TOKİ sosyal konut projesinde gençler için ayrılan yüzde 20’lik kategoriye başvuracak vatandaşlar 1991 yılı eylül ayından sonra doğmuş olmaları gerekiyor. Diğer başvuru şartları ise aynen diğer vatandaşlarda olduğu gibi geçerli sayılıyor.
TOKİ başvuru şartları ise şu şekilde sıralanıyor
TOKİ sosyal konut projesine başvuru için aranan en önemli şart ise hane halkı geliri. Başvuruda bulunacak kişinin hane geliri İstanbul’da 18 bin, diğer illerde ise 16 bin TL’nin altında olması gerekiyor. (Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile bunların Dul ve Yetimleri Hariç)
TOKİ projesine başvuruda bulunmak için en 1 yıl proje ili sınırları içinde ikamet ediyor olmak veya proje il nüfusuna kayıtlı olmak,
Kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocukları üzerine ülke sınırları içinde tapuda kayıtlı konutları bulunmamak,
Daha önce TOKİ aracılığıyla ev satın almamış olmak,
18 yaşını doldurmuş olmak,
Türk vatandaşı olmak gibi koşullarda aranacak.
BAŞVURULAR NEREDEN VE NASIL YAPILACAK?
TOKİ sosyal konut başvuruları e-devlet üzerinden gerçekleştirildiği gibi Ziraat Bankası ve Halkbank şubelerinden de yapılabilecek.
TOKİ BAŞVURUSU BANKADAN NASIL YAPILIR?
TOKİ başvuruları projenin bulunduğu yere göre Ziraat Bankası veya Halk Bankası’ndan yapılacak.
Hangi bölge için hangi bankaya başvuruda bulunacağınızı aşağıdaki linke tıklayarak öğrenebilirsiniz.
TOKİ PROJELERİ VE BAŞVURU YAPILACAK BANKALARI GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN
Başvuru için
Nüfus Cüzdanı ile birlikte; Projenin bulunduğu ildeki yetkili Banka Şubelerinde "Başvuru ve Satın Alma Taahhütnamesi" imzalayacaktır.
- Şehit Aileleri, Terör, Harp ve Vazife Malulleri, TOKİ ve Sosyal Güvenlik Kurumu sisteminden "Hak Sahipliği" onaylananlar, sadece yetkili banka şubelerinden başvuru yapabilecektir.
- Engelli vatandaşlarımız, Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından verilen kimlik kartının fotokopisi veya tam teşekküllü bir devlet hastanesinden alınmış (en az % 40 engelli olduğuna dair geçerli sağlık heyet raporuna ait "Belge" ile başvuru yapabilecektir. 18 yaşından küçük engelli çocuğu olan anne veya baba kendi adına Engelli kategorisinden başvuru yapabilecektir. (e-Devlet üzerinden başvuranlar kimlik kartı fotokopisi veya belgeyi sözleşme aşamasında ibraz edecekler.)
- Emekli Vatandaşlar, Sosyal Güvenlik Kurumundan alınan emekli kimlik belgesi veya emekli olduğunu gösteren "Belge" ile başvuru yapabilecektir. Vefat eden emeklinin emekli olmayan eşi de başvuru yapabilir. (Vefat eden emeklinin aylık maaşını alan kızları hariç) (e-Devlet üzerinden başvurulanlar sözleşme aşamasında ibraz edecekler.)
TOKİ BAŞVURUSU E-DEVLET’TEN NASIL YAPILIR?
Başvuru sahibi;
- E-devlet üzerinden, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı hizmetleri arasında yer alan "Konut İşyeri Başvuru" hizmeti ile başvuru yapabilmektedir.
- Başvuru ekranında ve ilan metninde başvuru şartları ile ilgili bilgilendirme yer almaktadır.
- E-Devlet üzerinden projeyi seçerek başvurunuzu yapabilirsiniz.
- Başvuru durumunuzu E-Devlet Başvuru Listesi ekranından takip edebilirsiniz.
- E-Devlet başvuruları 28/10/2022 tarihinde sona erecektir.
- E-Devlet üzerinden Engelli ve Emekli kategorisinden başvuranlar için, sözleşme aşamasında engelli veya emekli olduklarına dair belge istenecektir.
- E-devlet kanalıyla başvurularda SMS ile iletilecek başvuru sahibi adına açılmış IBAN hesabına başvuru ücretinin belirlenen süre içerisinde eft, havale, ATM vb. ile yatırılması gerekmektedir. Aksi halde mevcut başvuru iptal edilecektir.
- Başvuru işlemlerini E-Devlet üzerinden yapan vatandaşların başvuru işlemleri yukarıda belirtilen şekilde tamamlanacak olup, ayrıca Banka şubelerinden başvuru için işlem yapmasına gerek bulunmamaktadır.
- Şehit Aileleri, Terör, Harp ve Vazife Malulleri başvuruları sadece Banka Şubelerinden alınacaktır.
E-DEVLET TOKİ SOSYAL KONUT PROJESİNE BAŞVURU YAPMAK İÇİN TIKLAYIN
- Altın ve gümüş yatırımı yapanlar için kritik uyarı! İslam Memiş müjdeyi duyurdu: Ucuz değil, bedava
- Bakan Uraloğlu: Havalimanı sayısı 60'a çıkacak
- Bakan Kacır müjdeyi verdi: Ekonomik katma değer sağlayacak
- Börekten çıkanlara inanamayacaksınız! Meşhur markanın adıyla satış yapıyordu, kıyma dışında her şey var!
- GSS prim borçları olanlar dikkat! Yılbaşında affediliyor