Gündem Trafikte son durum! Tatilciler dönüş yolunda

Trafikte son durum! Tatilciler dönüş yolunda

Paylaş
Trafikte son durum! Tatilciler dönüş yolunda

Tatilciler dönüş yoluna geçti. 9 günlük Kurban Bayramı tatilinin son gününde memleketleri ya da tatil beldelerinden dönüşe geçen sürücüler yoğunluğa neden oluyor. İşte adım adım son durum...

EMNİYET'TEN 'HAYATİ' UYARI

Haberin Devamı

Emniyet Genel Müdürlüğü'nden yola çıkacak sürücülere hayati uyarı geldi; Dönüş Yolculuğunda Olan Sevgili Sürücüler👇🏻 Şerit ya da yön değiştirirken sinyal kullanmayı unutmayalım ⬅️ ➡️ Hız sınırlarına uyalım ❌ Belirli aralıklarla mola vermeyi ihmal etmeyelim ☕ Unutmayın ⚠️ Trafik kurallarına uymak sizleri hayatta tutar❗

BURDUR'DA TRAFİK YOĞUNLUĞU OLUŞTU

Antalya ve Fethiye gibi tatil beldelerinin bağlantı noktalarından biri olan Burdur’da da dün başlayan akıcı trafik yoğunluğu bugün de devam ediyor. Özellikle kavşak noktalarında uzun araç kuyrukları oluşurken ekipler sürekli olarak herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması adına kontrollerini sürdürüyor. Emniyet ve jandarma ekiplerinin denetimlerinin yanı sıra Karayolları 134. Şubesi Şefliği ekipleri de Burdur'daki akıcı yoğun trafiği zaman zaman havadan görüntüleyerek yollarda olumsuzluk yaşanıp yaşanmadığını kontrol ediyor. (İHA)

Haberin Devamı

İSTANBUL'DA SON DURUM

Saat 14.15 itibarıyla İstanbul'daki trafik yoğunluğu yüzde 18 olarak ölçülürken haritaya böyle yansıdı.

ANADOLU OTOYOLU'NUN DÜZCE KESİMİ

Saat 14.00 sıralarında Anadolu Otoyolu’nun Düzce kesiminden rahatlıkla geçebiliyor. Saatte 120 ila 130 kilometre hıza çıkabilen sürücüler, Düzce geçişinde herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmıyor.Polis ve Karayolları ekiplerinin sıkı denetimleri ve uyarıları sayesinde Anadolu Otoyolu’nun Düzce geçişini sürücüler rahatlıkla geçebiliyor. (İHA)

TEKİRDAĞ'DAN İSTANBUL YÖNÜNE ARAÇ YOĞUNLUĞU

Tatillerini Trakya'nın turistik bölgeleri Saros Körfezi ve Çanakkale tarafında geçiren bazı tatilcilerin, önceki gün başlayan evlerine dönüş yolculuğu, bugün de sürüyor. Dönüş yolculuğu nedeniyle Tekirdağ'dan İstanbul yönüne bugün öğleden sonra araç yoğunluğu artmaya başladı. Tekirdağ'ın İstanbul'un Silivri ilçesine sınır Çorlu kavşağı başta olmak üzere Marmaraereğlisi ilçesi ile kent merkezinde, zaman zaman araç kuyrukları oluştu. Polis ve jandarma ekipleri, trafik akışını sağlamak için yol üzerindeki önemli kavşaklarda önlem aldı. Polis ekipleri, trafik akışını dronla havadan da takip etti. Yetkililer, Çanakkale yönünden gelip İstanbul'a gidecek sürücülerin, Tekirdağ kent merkezinin yanı sıra Çorlu ilçesi üzerinden, yoğunluk bulunmayan TEM Otoyolu'nu da kullanabileceklerini belirtti. (Mehmet YİRUN-Şafak TAŞOYAR/TEKİRDAĞ DHA)

Haberin Devamı

BÜYÜK İSTANBUL OTOGARI'NDA YOĞUNLUK

9 günlük Kurban Bayramı tatilini memleketlerinde geçiren vatandaşlar İstanbul'a dönüyor. Sabah saatlerinde tatilin son gününde, Büyük İstanbul Otogarı'nda dönüş yoğunluğu oluştu. Gelen yolcu peronlarındaki hareketlilik, giden yolcu peronlarında da yaşandı. Bayram tatilinde İstanbul'un sakinliğini fırsat bilerek tatili burada geçiren vatandaşlar da memleketlerine dönmek üzere otogara geldi. 'ÇOK YOĞUN OLDUĞU İÇİN OTELE GİTMEK ZORUNDA KALDIM' Ağrı Doğubayazıt’tan geldiğini ve İstanbul’a gelirken trafik sıkıntısı yaşamadığını belirten Yadigar Şancı, "Doğubayazıt’tan İstanbul’a gelecektim, araba bulamadım araçların hepsi dolu. Çok yoğun olduğu için otele gitmek zorunda kaldım. Bir gün otelde kaldım ertesi gün ilave servis çıkardılar, öyle gelebildik. Arabalar çok yoğun, yollarda bir şey yok baya sakindi. İstanbul girişinde de yoğunluk yok" diye konuştu.

Haberin Devamı

'YOLLAR SAKİN OLMASA OTOBÜSE YETİŞEMEZDİM'

Bulgaristan’a yolculuk yapacak olan Müjgan Norman, yolların sakin olması sebebiyle otobüse yetişebildiğini vurgulayarak, "Ben Bursa’dan geliyorum, Filibe’ye gidiyoruz. Ben vatandaşlık aldım şimdi de kızım alacak. Gidip geliyoruz orada akrabalarımız var. Onları ziyaret edeceğiz, hem de yiyecek götürüyoruz, elimizde ne varsa hep birlikte yiyoruz. Bursa’dan otobüsle geldik. Çok güzeldi, yetişebildik. Çok sakindi yollar. Bugün sakin olmasaydı gelemeyecektim otobüse yetişemeyecektim" dedi. Deniz Yıldırım, İstanbul’un keyfini çıkarmak için bayram tatilini burada değerlendirdiğini belirterek "Bayram tatiline geldim İstanbul’a, şimdi Sofya’ya dönüyorum okula. Orada okuyorum, hazır İstanbul boşken tadını çıkaralım dedik. Şimdi malum bayramın son günü. Dönüş vakti geldi, okula, sınavlara. İstanbul boşken güzeldi, keyfini çıkardık. Yollar bomboştu o yüzden güzel ve sakindi" ifadelerini kullandı. (Kübra SONKAYA - Özenç KILIÇ / İSTANBUL DHA)

Haberin Devamı

AFYONKARAHİSAR'DAKİ KARAYOLLARINDA YOĞUNLUK

Türkiye'nin birçok ilini birbirine bağlayan Afyonkarahisar'da bayram tatili için yola çıkan vatandaşlardan dolayı trafik yoğunluğu oluştu. İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı trafik ekipleri, 98 araç ve 493 personel ile bayram tatili süresince görev aldı.Kurban Bayramı tatiliyle birlikte trafik yoğunluğu oluşturan kentteki kara yollarında dönüş yolculuğunda da benzer manzaralar yaşandı. Trafikte problem olmaması için Bölge Trafik Müdürlüğü ekipleri çalışmalarını aralıksız sürdürdü.Ölçümlere göre Afyonkarahisar'dan 12 Haziran'dan bugün saat 12.00'ye kadar 5 milyon 877 bin araç geçişi kaydedildi. Afyonkarahisar'da oluşan trafik yoğunluğu sırasında 26'sı yaralamalı, 35'i de maddi hasarlı olmak üzere 61 trafik kazası yaşandı. Kazalarda 62 kişi yaralandı. Antalya, Denizli, Isparta ve Burdur illerine geçişi sağlayan Afyonkarahisar- Antalya kara yolunun Sandıklı geçişinde de yoğunluk arttı. Dün öğle saatlerinde başlayan araç yoğunluğu, bugün öğle saatlerinde devam etti. Kavşaklarda önlem alan trafik polisleri, sürücüleri emniyet şeridini kullanmamaları, emniyet kemeri takmaları ve trafik kurallarına uymaları yönünde uyardı.