GündemTürkiye ‘merkez’ oluyor

Türkiye ‘merkez’ oluyor

Paylaş
Türkiye ‘merkez’ oluyor

İstanbul Yeni Havalimanı’nın resmi açılışı bugün yapılıyor. Dünyanın en büyük havalimanı olan İstanbul Yeni Havalimanı ve 2019’da Çukurova Havalimanı’nın açılışıyla, Türkiye ulaşımın merkezi olacak. İlk etapta günlük 5 kalkış ve 5 inişin olacağı İstanbul Yeni Havalimanı’nda, yıl sonunda günde 2 bin uçak iniş-kalkış yapabilecek, 350’den fazla destinasyona uçuş gerçekleştirilecek

Tamamlandığında 6 bağımsız pisti, 500 uçak kapasitesi, 70 bin araçlık otoparkı ve yıllık 200 milyon yolcu kapasitesiyle dünyanın en büyük havalimanı olacak İstanbul Yeni Havalimanı’nın ilk fazı bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı törenle hizmete açılıyor.

Haberin Devamı

Çukurova Havalimanı’nın da faliyete başlamasıyla Türkiye’nin ulaşımda ‘aktarma merkezi’ olması hedefleniyor. Yani Türkiye’nin uluslararası transit yolcu pazarından daha fazla pay alması sağlanacak.

YENİ LİMANLAR YOLDA

‘2019 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı’nda lojistik ve ulaştırmayla ilgili öne çıkan diğer hedefler ise şöyle:

‘Doğu Akdeniz ve Ege’de büyük ölçekli ana konteyner limanı’, ‘tersane inşası’, kombine taşımacılığın geliştirilmesi amacıyla ‘Ro-Ro limanlarınının yaygınlaştırılması ve ‘Doğu-Batı ve Kuzey- Güney aksındaki darboğazların giderilmesi.”

EN HIZLI GÜMRÜK

Türkiye’nin uluslararası rekabet gücünün artırılması, kaçakçılığın önlenmesi ve vatandaşların korunması amacıyla ilgili kurumlar arasındaki koordinasyon da artırılacak. Gümrük tesislerinin fiziki altyapısının iyileştirilmesine yönelik çalışmalara devam edilecek. Ticaret erbabının gümrük işlemleri hakkında bilgiye erişimi ve başvuru koşulları kolaylaştırılacak.

Haberin Devamı