GündemTuruncu felaket

Turuncu felaket

Paylaş
Turuncu felaket

Meteorolojinin ‘turuncu’ alarm verdiği birçok il ve ilçede etkili olan sağanak yağış, sel felaketine neden oldu. Kırşehir’de sele kapılan çoban Mustafa Akar ile Kayseri’de sele kapılan aracı dere yatağına devrilen Muhittin Saraçbir hayatını kaybetti. Sel nedeniyle birçok yerde ev ve işyerlerini su bastı, yollar çöktü, araçlar zarar gördü, maddi hasar oluştu.

Kayseri’nin Bünyan ilçesine bağlı Güllüce Mahallesi’ni sel suları vurdu. Birçok evi su bastı, maddi hasar meydana geldi. Araçlar sel sularına kapıldı. Mahsur kalan 40 kişi kurtarıldı. Sele kapılıp dere yatağına devrilen Muhittin Saraç’a ait araç, iş makinesiyle çıkarılırken, Saraç’ın cansız bedenine 15 saat sonra 7 kilometre uzaklıkta ulaşıldı. Saraç’ın arkadaşı Selahattin Şahin, “Bu yağmur değil, deprem gibiydi. Kayalar yol kenarındaydı” dedi. Sel, Bünyan-Güllüce Karayolu’nda da hasara yol açtı.

Haberin Devamı

KIRŞEHİR

Merkeze bağlı Uzun Ali Köyü’nde aniden bastıran şiddetli yağış sele neden oldu. Birçok tarla su altında kaldı. Çoban Mustafa Akar sel sularına kapıldı. Çevredekilerin ihbarıyla olay yerine gelen ekipler Akar’ı kaybolduğu yere 4 kilometre mesafede bulundu. Hastaneye kaldırılan Mustafa Akar kurtarılamadı. Felaketin ardından arama-kurtarma çalışmalarının yanı sıra zarar tespit çalışmaları yapıldı.

ANKARA

Başkent’te öğle saatlerinde başlayan, aralıklarla etkili olan ve yaklaşık iki saat süren sağanak, Çankaya başta olmak üzere birçok ilçede hayatı felç etti. Sıhhiye Köprüsü ve Sıhhiye Yenişehir Pazarı civarında su baskınları meydana geldi. Alt geçit, cadde ve sokaklar suyla doldu. Trafik kilitlendi. Dışkapı’da yolda çökme meydana geldi, bir araç çukura düştü. Bazı ev ve iş yerlerinin zemin ve bodrum katlarını su bastı.

Haberin Devamı

SAMSUN

Samsun'un Bafra ilçesinde sabaha karşı başlayan kuvvetli yağış, hayatı felç etti. Sel suları caddelerden dere gibi aktı, ev ve işyerleri sular altında kaldı. İlçe merkezinde bazı bölgeler göle döndü. Çalışma nedeniyle kazılan bir çukura 2 otobüs ve birçok otomobil düştü. Bafra Ovası'nda tarım alanları sular alında kaldı. Terme Çayı'nın debisi yükseldi.

SEYHAN GÖLÜ 500 METRE ÇEKİLDİ

Adana'da kuraklık nedeniyle Seyhan Baraj Gölü'nde su seviyesi kıyıdan 500 metre çekildi. Göl ortasında bulunan ve normalde sandallarla gidilen adaya vatandaşlar bu kez yaya olarak ulaştı. Otomobiliyle adaya gitmek isteyenler ise bataklığa saplandı. Bölgede yaşanan kuraklık nedeniyle Seyhan Sol Sahil Sulama Birliği tarafından çiftçilere sonbaharlık ekim yapmamaları yönünde resmi uyarı yapıldı.