GündemTUSAŞ şehidi ve eşi arasındaki yürek yakan diyalog ortaya çıktı! İkinci teröristin de kimliği belli oldu

TUSAŞ şehidi ve eşi arasındaki yürek yakan diyalog ortaya çıktı! İkinci teröristin de kimliği belli oldu

Paylaş
TUSAŞ şehidi ve eşi arasındaki yürek yakan diyalog ortaya çıktı! İkinci teröristin de kimliği belli oldu

TUSAŞ’ın Ankara Kahramankazan ilçesindeki tesislerine yönelik düzenlenen terör saldırısında 5 kişi şehit oldu. Türkiye şehitlerine ağlarken TUSAŞ şehidi ve eşinin duygulandıran diyaloğu ortaya çıktı. Öte yandan TUSAŞ'a saldıran 2. teröristin de kimliği belli oldu.

Türkiye’nin milli güvenliği açısından kritik önemdeki projeleri yürüten, savunma sanayiinin öncü kuruluşlarından Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketi’nin (TUSAŞ) Ankara’nın Kahramankazan ilçesindeki tesislerine terör saldırısında bulunuldu. Saldırıda 5 kişi şehit olurken, 2’si ağır olmak üzere 22 kişi yaralandı. Biri kadın, iki terörist etkisiz hale getirildi.

Haberin Devamı

ŞEHİTLERİN İSİMLERİ BELLİ OLDU

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketi'nin (TUSAŞ) Kahramankazan ilçesindeki yerleşkesine yönelik terör saldırısında şehit olanların kimlikleri belli oldu. Buna göre, saldırıda, TUSAŞ'ta kalite kontrol görevlisi olarak görev yapan Cengiz Coşkun, Makina Mühendisi Zahide Güçlü, TUSAŞ çalışanı Hasan Hüseyin Canbaz, Güvenlikçi Atakan Şahin Erdoğan ile taksi şoförü Murat Arslan şehit oldu.

 Milli Savunma Bakanı Güler, 'Evlatlarımızın intikamını alacağız. Bu tesisin hedef alınması tesadüf değildir' dedi. Bakan Kacır ise 'Terörün hortlamasına izin vermeyeceğiz. Teröristler heveslenmesin, onların sırtını sıvazlayanlar ümitlenmesin' ifadelerini kullandı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da hastanede yaralıları ziyareti sırasında yaptığı açıklamada 2’si ağır 19 yaralının bulunduğunu bunlardan 7’sinin de özel harekât memuru olduğu ayrıntısını verdi.

Haberin Devamı

TUSAŞ şehidi ve eşi arasındaki yürek yakan diyalog ortaya çıktı İkinci teröristin de kimliği belli oldu

 TERÖRİSTLERDEN BİRİNİN KİMLİĞİ BELLİ OLDU

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, TUSAŞ’a düzenlenen terör saldırısında etkisiz hale getirilen erkek teröristin PKK üyesi Ali Örek olduğunun tespit edildiğini belirtti.
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya yaptığı açıklamada, "Dün TUSAŞ’ta meydana gelen hain terör saldırısında etkisiz hale getirilen erkek teröristin kimliği belli oldu. Hainin PKK terör örgütü üyesi 'Rojger' kod adlı Ali Örek olduğu tespit edildi. Diğer kadın teröristin kimlik belirleme çalışmaları devam ediyor. Şehitlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Hiçbir terör saldırısı bizi yıldıramaz. Aziz milletimizi sindiremez" ifadelerini kullandı.

KADIN TERÖRİSTİN KİMLİĞİ DE BELLİ OLDU

İçişleri Bakanı Yerlikaya, 'TUSAŞ’a düzenlenen hain terör saldırısında etkisiz hale getirilen kadın teröristin kimliği de belli oldu. Hainin, PKK terör örgütü üyesi Mine Sevjin Alçiçek olduğu tespit edildi. TUSAŞ’a saldıran her iki teröristin de PKK üyesi olduğu netleşti. Ülkemizin birlik ve beraberliğine, huzuruna kast eden hain terör örgütünü topraklarımızdan kazıyıp atmaya kararlıyız. Şehitlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.'diye duyurdu.

Haberin Devamı

ADALET BAKANI YILMAZ TUNÇ: 9 SAVCI GÖREVDE

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, terör saldırısıyla ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli soruşturma başlatıldığını ve 1 Başsavcıvekili ile 8 Cumhuriyet Savcısı’nın görevlendirildiğini duyurdu. Terör saldırısıyla ilgili olarak mahkeme tarafından yayın yasağı kararı alındığı da açıklandı.

SAVUNMANIN OMURGASI

1973 yılında kurulan Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ), milli imkânlarla geliştirdiği hava platformlarıyla Türk savunma sanayiinin omurgasını oluşturuyor. 5. Nesil Milli Muharip Uçak KAAN, Jet Eğitim Uçağı HÜRJET, Taarruz Helikopteri T129 ATAK, Genel Maksat Helikopteri GÖKBEY ve insansız hava araçları ANKA ile AKSUNGUR, TUSAŞ’ın bünyesinde geliştiriliyor. 4 milyon metrekare açık, 710 bin metrekare kapalı alanda 6 bin 500’ü aşkın mühendis ve yaklaşık 16 bin çalışanı var. Türkiye’nin teknoloji merkezi konumunda olan TUSAŞ, havacılık, uzay ve savunma sanayiinde küresel oyuncular arasında. Ayrıca, ‘Defense News Top 100’deki en güçlü savunma sanayi şirketleri arasında 50. sırada yer alıyor.

Haberin Devamı

TUSAŞ şehidi ve eşi arasındaki yürek yakan diyalog ortaya çıktı İkinci teröristin de kimliği belli oldu

TSK’DAN JET YANIT: 32 HEDEF VURULDU

TUSAŞ’a düzenlenen terör saldırısının ardından Irak ve Suriye’nin kuzeyindeki terörist hedefler düzenlenen hava harekatıyla vuruldu, 32 terörist hedef imha edilirken çok sayıda terörist etkisiz hale getirildi. Milli Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada “Irak’ın ve Suriye’nin kuzeyinde bulunan terörist hedeflerine 23 Ekim 2024’de hava harekâtı icra edilmiş, teröristlere ait toplam 32 hedef başarılı şekilde imha edilmiştir. Hava harekatlarımız kararlı şekilde devam etmektedir. İcra edilen harekâtlarda azami oranda yerli ve millî mühimmat kullanılarak çok sayıda terörist etkisiz hâle getirilmiştir.”

 

"ŞEHİT OLMAK İSTİYORDU"

TUSAŞ'ta güvenlik görevlisi olarak çalışan şehit Atakan Şahin Erdoğan'ın (42) eşi Pınar Erdoğan, 14 ve 5 yaşında 2 kızları olduğunu söyledi. Pınar Erdoğan, eşinin mesai arkadaşlarının hayatını kurtarmak için şehit olduğunu söyleyerek, "Şehit olmak istiyordu. 'Ankara'da şehit olamazsın Atakan, şansını kaybettin' derdim. Ankara'da şehit oldu. Kızlarıma nasıl söyleyeceğim bilmiyorum. Benim eşim kahraman" dedi.

Haberin Devamı

TUSAŞ şehidi ve eşi arasındaki yürek yakan diyalog ortaya çıktı İkinci teröristin de kimliği belli oldu

ÇİÇEK ALMAYA GİDERKEN ŞEHİT OLDU

Şehitlerden makine mühendisi 37 yaşındaki Zahide Güçlü’nün doğum günü olması nedeniyle eşinin gönderdiği çiçeği almak üzere yerleşkenin girişine gittiği, bu sırada saldırının gerçekleştiği öğrenildi.