GündemTUSAŞ'a terör saldırısı! İçişleri Bakanı Yerlikaya son durumu açıkladı

TUSAŞ'a terör saldırısı! İçişleri Bakanı Yerlikaya son durumu açıkladı

Paylaş
TUSAŞ'a terör saldırısı! İçişleri Bakanı Yerlikaya son durumu açıkladı

TUSAŞ'ın Ankara'nın Kahramankazan ilçesindeki tesislerinde patlama ve silah seslerinin duyulması üzerine bölgeye güvenlik güçleri, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. İçişleri Bakanı Yerlikaya, "Maalesef şehit sayımız 5 oldu, toplam yaralı sayımız 22" açıklamasında bulundu.

Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde bulunan yerli silah sistemlerinin geliştirilmesinde önemli yere sahip TUSAŞ'a, saat 15.30 sıralarında terör saldırısı gerçekleştirildi.

Haberin Devamı

Saldırı ile birlikte TUSAŞ'tan patlama ve silah sesleri duyuldu. Bölgeye çok sayıda özel harekat polisi ve sağlık ekibi sevk edildi. İlk patlamanın ardından silah sesleri ve patlamalar devam etti.

Saldırıdan hemen sonra özel harekat tesise gelerek geniş çaplı operasyon başlattı.

 

BAKAN YERLİKAYA: KİMLİK BİLGİLERİ BELİRLENİNCE ÖRGÜT DE ORTAYA ÇIKACAK

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Şehit sayımız maalesef 5 oldu. Toplam yaralı sayımız 22, 7 yaralımız burada yatıyor. 1 yaralımız taburcu oldu, 2'si de taburcu olmak üzere. Dolayısıyla 19 yaralımız tedavi süreçleri 6 hastanede devam ediyor. Her birine geçmiş olsun diyorum. TUSAŞ’ın önünde açıklama yapmıştım. 2 teröristin ölü olarak ele geçirildiğini ifade etmiştik. Kimlik tespit süreci devam ediyor. Hangi terör örgütünün yaptığını öğreneceğiz. Başından beri eylemin oluş stili ve izlediğimiz görüntüler büyük ihtimalle PKK’nın yaptığıyla ilgili öngörümüz bu. Alçak, hain terör örgütünü lanetliyoruz. Aziz milletimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum" açıklamasını yaptı.

Haberin Devamı

CNN TÜRK muhabiri Paşa Alyurt, canlı yayında şu bilgileri aktardı:

Çok sıcak bir gelişme. Çalışmalar devam ediyor. Geçtiğimiz dakikalarda bir silahlı ve bombalı saldırı olduğu iddiası var. Yoğun güvenlik önlemi alındı. Çok sayıda ekip sevk edildi. 15 bin personel var burada. Türk savunma sanayisinde çok kritik bir tesis olduğunu ifade etmiş olalım TUSAŞ yerleşkesi için. Canlı bomba saldırısı iddiası da var. Bu iddia aşamasında. Bölgeye çok sayıda ambulans ekibi sevk ediliyor. Jandarma ve polis ekipleri de bölgeye sevk edildi.

TUSAŞa terör saldırısı İçişleri Bakanı Yerlikaya son durumu açıkladı

"ASILSIZ İDDİALARA İTİBAR ETMEYİNİZ"

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nden (DMM) yapılan açıklama şu şekilde:

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ. (TUSAŞ) Ankara Kahramankazan tesislerinde yaşananlar ile ilgili resmi kaynaklardan yapılacak açıklamaları dikkate alınız. Asılsız iddialara itibar etmeyiniz.

TUSAŞa terör saldırısı İçişleri Bakanı Yerlikaya son durumu açıkladı

BAKAN YERLİKAYA'DAN İLK AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ. (TUSAŞ) Ankara Kahramankazan tesislerine yönelik terör saldırısı gerçekleştirilmiştir.

Haberin Devamı

Saldırı sonrası maalesef şehit ve yaralılarımız bulunmaktadır.

Şehitlerimize Allah’tan rahmet; yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.

Gelişmelerden kamuoyu bilgilendirilecektir. Resmi kaynaklardan yapılacak açıklamaları dikkate alınız.

"TİCARİ ARAÇ PATLATILDI" İDDİASI

CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova, canlı yayında şu bilgileri aktardı:

"Bir terör saldırısı olduğu yönündeki şüpheler artıyor. TUSAŞ'a giden bir grup var. Bir ticari aracın kapının önünde patlatıldığı yönünde bilgi edindim. İçeriye girmeye çalışanlarla güvenlik arasında çatışma çıktığı söyleniyor. Çatışmanın ara ara devam ettiğini söyleyebilirim. Ankara Valiliği'nden bir açıklama gelecek. O açıklamayı bekliyoruz. TUSAŞ kampüsüne girmeye çalışan bir gruptan bahsediliyor. Ticari taksinin patlatılması nedeniyle terör saldırısı olduğu düşünülüyor."

 TUSAŞa terör saldırısı İçişleri Bakanı Yerlikaya son durumu açıkladı

CNN TÜRK muhabiri Murat Bekmezci, canlı yayında, "İçerideki yaralılar tahliye ediliyor. Türk savunma sanayiinde çok önemli bir yer burası. Önlemler alındı. Özel ekipler sevk edildi içeriye. Denetimler havadan da gerçekleştiriliyor. Saldırıyı gerçekleştiren teröristin uzun namlulu silah kullandığını söyleyebiliriz" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, TUSAŞ'ın Kahramankazan yerleşkesine yönelik terör saldırısıyla ilgili soruşturma başlattı.

BAKAN TUNÇ'TAN AÇIKLAMA

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde bulunan Türk Havacılık ve Uzay Sanayii tesislerine düzenlenen terör saldırısını şiddetle kınıyor ve lanetliyorum. Hain terör saldırısıyla ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli soruşturma başlatılmış olup, 1 Başsavcıvekili ve 8 Cumhuriyet savcısı görevlendirilmiştir. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum." ifadelerini kullandı.

"DÜN SİLAHLAR BIRAKILSIN DENDİ, ARKASINDAN BU SALDIRI OLDU"

CNN TÜRK İstanbul Haber Müdürü Nihat Uludağ, canlı yayında yaptığı açıklamada, "Zamanlama çok önemli, bu saldırı çok manidar. Dün silahlar bırakılsın diye bir açıklama yapıldı. Siyasi bir açıklamaydı, arkasından bu saldırı oldu. Demek ki silahlar bırakılsın sözünden birileri anormal şekilde rahatsız olmuş. Türkiye'nin iç barışı güçlenmesin isteyen Türkiye'de kan dökülmesini isteyen o kirli odaklar... Benim tahminim PKK ya da DHKP-C olabilir ama PKK olma ihtimalini yüksek görüyorum" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

RTÜK BAŞKANI ŞAHİN’DEN AÇIKLAMA

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde bulunan Türk Uçak Sanayii Anonim Ortaklığı AŞ (TUSAŞ) tesislerine düzenlenen terör saldırısına ilişkin sosyal medya üzerinden açıklamada bulundu.

Terör olayları durumunda medyanın sorumluluğunun belli olduğunu dile getiren Şahin, "Gerek yasamız gerekse basın meslek ilkeleri göz önüne alındığında bu tip olaylar sonrasında vatandaşı paniğe sevk edebilecek, halkta infiale yol açabilecek sansasyonel, kaynağı belirsiz bilgi ve iddiaların medyada yer almaması son derece önemlidir. Sadece resmi bilgilerin haberlere yansıtılması gerekmektedir. Aksi halde sorumlu olan yayıncılar hakkında gerekli müeyyideler uygulanacaktır" ifadelerine yer verdi.