GündemUçurumun kenarında yaşıyorlar

Uçurumun kenarında yaşıyorlar

Paylaş
Uçurumun kenarında yaşıyorlar

İstanbul Sultangazi Cebeci Mahallesi’nde kepçelerle ve dinamit patlatarak maden sahası büyütülüyor. Evleri maden sahasının ortasında kalan mahalleli, “Sürekli dinamit patlatılıyor. Toz nedeniyle çoğu kişi astım oldu. Çocuklar uçurumdan düşecek diye korkuyoruz. Tehlikenin içindeyiz” dedi.

12 HANE KALDI

Haberin Devamı

İstanbul Sultangazi Cebeci Mahallesi’nde, dinamit patlatılarak ve kepçelerle maden sahası büyütülüyor. Alan büyütüldükçe evleri maden sahasının ortasında kalan mahalleliden bir kısmı taşınmış. Uçurumun kenarında kalan 12 evde oturanlar da evlerinin her an yıkılmasından korkuyor. Taş ocağı sahasının sahibi olan şirketin teklif ettiği parayı tehdit yoluyla kabul ettirmeye çalıştığını öne süren mahalle sakinleri, ‘kabul etmeyenlerin evlerinin altının kazındığını ve yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya bırakıldığını’ iddia etti.

KAPIMIZA KADAR GELDİLER

Dinamit patlatıldığında çocukların korktuğunu söyleyen Kadir Aydın, “25 yıldır bu mahalledeyiz. Ailemizden 4-5 kişi astım hastası. Toza alıştık da bu yıl kapımıza kadar geldiler. Uçurumları aşarak evimize gelmeye çalışıyoruz” dedi. Yunus Aydın, “Rant peşindeler, canımız umursamıyorlar” derken, Davut Aydın şunları söyledi: “Alt kısımdaki evleri zorla aldılar; diplerine kadar kazdılar, evi yıkılma tehlikesine düşen mecbur sattı. Çocuklarım uçurumdan düşecek diye korkuyorum. Her gün toz toprak yutuyoruz. Tehlikenin içindeyiz. Benim evimin dibine kadar da kazacaklar, evim uçuruma düşecek.”

Haberin Devamı