GündemUtanç açıklaması

Utanç açıklaması

Paylaş
Utanç açıklaması

8 yaşındaki Narin Güran'ın katledilmesiyle ilgili 4 gündür gözaltında tutulan 19'u aileden 22 kişi dün adliyeye sevk edildi. Aynı saatlerde aileden yapılan açıklama ise adeta bir utanç vesikasıydı. Açıklamada Narin'in ölümünden değil de bu şekilde gündeme gelmekten dolayı üzgün olduklarını belirten Güran Ailesi, olayı dış güçlere bile bağladı.

YENİDEN İFADE VERDİLER

Haberin Devamı

Türk halkının 21 Ağustos'tan beri eli yüreğinde takip ettiği Narin Güran'ın kaybolması ve 19 gün sonra cesedinin bulunması olayında yeni bir aşamaya gelindi. Gözaltında bulunan 22 kişi dün adliyeye sevk edildi. Bunlardan 19'u baba, anne, ağabey, amcalar, halalar, yengeler, enişteler ve kuzenlerden oluşuyor. Tutuklu bulunan muhtar amca Salim Güran'ın talimatıyla olayı gizleyen, bildiklerini söylemeyen aile üyeleri, savcılıkta ve hakimlikte yeniden ifade verdi.

BUNU AMCAM YAPMAZ

Narin'in ağabeylerinden Baran Güran'ın önceki gün yaptığı "Amcam Salim Güran benim babam gibidir. Amcamdan yana gönlüm rahat. Diyorlar ki, aile yapmış. Burada bizim köklü bir aile olduğumuzu söylüyorlar zaten. Biz kendi aramızda bu kızı öldürseydik kim bilecekti? Kimin ruhu duyacaktı?" şeklindeki açıklama kan dondurmuştu. Baran Güran dün bu açıklamayı "Sağlıklı bir psikolojik yapıda değilim" diye düzeltmeye çalıştı. Güran Ailesi ise başka bir 'utanç açıklaması' yaptı.

Haberin Devamı

HANGİ DIŞ GÜÇLER?

Ailenin imzasıyla yapılan açıklamada "21 Ağustos günü Narin Güran'ın kaybolması nedeniyle günlerce ülke gündemini meşgul ettiğimizden dolay Güran Ailesi olarak üzüntülerimizi bildirmek istiyoruz. Aile fertlerimizin kendi kızlarımızı öldürmelerini tahayyül edemiyoruz, ancak böyle bir durum varsa bile bir kişi yüzünden koca bir ailenin karalanmasını bir takım dış güçler ve onların yerli uzantılarına bağlamaktayız" denildi. Hangi dış güçlerin olayla bağlantısı olduğu ise belirtilmedi.

SADECE MUHTARIN DNA'SI VAR

Diyarbakır Adli Tıp Kurumu Narin ile ilgili otopsi verilerini açıkladı. Buna göre; Narin'in üzerinde sadece amcası tutuklu muhtar Salim Güran'ın DNA'sı bulundu. Raporda Narin'in kaybolduğu gün öldürüldüğü, vücudunda kesici-delici alet izinin olmadığı ve boğazında boğularak öldürüldüğüne dair emareler bulunduğu belirtildi. İtirafçı Nevzat Bahtiyar da yeni bir ifade verip "Köyde Salim Güran'ın, Narin’in annesi Yüksel Güran ve kendi amcasının eşi olan Maşallah Güran ile ilişkilerinin olduğu konuşuluyordu. Narin amcasını böyle bir cinsel ilişkiye girerken gördüğü için öldürülmüş olabilir" dedi.

Haberin Devamı

TARLADAKİ BÖCEKLERİ SORMUŞ

TEDİRGİN DEĞİLDİ

Narin'in kaybolduğu gün amca Salim Güran'ın saat 16.43'ten itibaren 5 kez aradığı kişinin Diyarbakır'da yaşayan ve o sırada Antalya'da ailesiyle tatilde olan kuzeni Mehmet Şerif Güran olduğu ortaya çıktı. Mehmet Şerif Güran, "Köydeki pamuk tarlamın kurtlandığını söyledi. 16.55'te tarladan fotoğraf atıp 'İlaçlama yapayım mı?' diye sordu. Sesi çok rahattı. Hiçbir titreme ya da tedirginlik hissetmedim" dedi.

TALİMAT VERMİŞTİ

Salim Güran’ın, köydeki aile üyelerine Narin'in son görüldüğü saati yanlış söylemeleri için talimat verdiği belirlenmişti. Nitekim dün ifade veren Berivan Güran, Narin'i 14.00'te gördüğünü ama amcasının ona "Saat 17.40'ta gördüğünü söyleyeceksin" dediğini anlattı. Salim Güran'ın o saatlerde bir bahaneyle Antalya’daki kuzenini arayıp "Narin'in kaybolduğu saatte ben tarladaydım" imajı vermeye çalıştığı anlaşıldı.

Utanç açıklaması

İŞTE ADLİYEYE SEVK EDİLENLER

AİLE

Arif Güran (baba)
Yüksel Güran (anne)
Enes Güran (ağabey)

Haberin Devamı

KUZENLER

Melike Güran
Birsen Güran
Devran Güran
Uğurcan Güran
Muhammet Kaya
O.G

AMCALAR

Barış Güran
Fuat Güran
Kurtuluş Güran
Memduh Güran
Ömer Faruk Güran (üvey)
Halil Güran (üvey)

HALA-YENGE-ENİŞTE

Azize Kaya (üvey hala)
Mehmet Şevket Kaya (enişte)
Maşallah Güran (yenge)
Melek Güran (yenge- Salim Güran’ın eşi)

SALİM GÜRAN'IN İŞÇİLERİ

Ömer Yıldız
Mehmet Selim
Ramazan Selim (işçinin oğlu)
Salim Güran (amca-tutuklu)
Nevzat Bahtiyar (itirafçı-tutuklu)