GündemUzayda yaşamı anlatacak

Uzayda yaşamı anlatacak

Paylaş
Uzayda yaşamı anlatacak

Nevşehirli lise öğrencisi Bilal Sayın, su yosunlarının farklı gezegenlerde yaşayabilme ihtimali üzerine çalışma yaptı. Hazırladığı makale bilim dünyasının dikkatini çeken Bilal, NASA, ESA, MIT gibi kurumların da katıldığı 75. Uluslararası Astronomi Kongresi’ne davet aldı. Bilal, uzayda yaşam bilimleri kategorisinde uluslararası bilim insanlarına alglerin (su yosunu) dünya dışında yaşayabileceğini anlatacak.

HENÜZ LİSE ÖĞRENCİSİ

Haberin Devamı

Nevşehir’de yaşayan ve uzay bilimlerine ilgi duyan 17 yaşındaki lise 3. sınıf öğrencisi Bilal Sayın, dünya dışında yaşam formları üzerine araştırma yaptı. Su yosunu olarak bilinen ve en ilkel canlı türü olan alglerin, bulunduğu ortama kolayca adapte olabilmesi üzerine Bilal Sayın, “Potential Habitable Environment for Cultivating Algae: Proxima Centauri b (Alglerin Yaşayabileceği Potansiyel Ortam: Proxima Centauri b.) konulu makale hazırladı. Su yosunlarının dünyaya en yakın gezegende hayatta kalabileceğini anlattığı çalışması bilim dünyasının dikkatini çekti.

TÜRKİYE’DEN TEK KİŞİ

Bilal Sayın, dünyanın en önemli üniversitelerinden akademisyenlerin yanı sıra NASA, ESA, MIT gibi kurumların yaptığı yaptığı bilimsel çalışmaların sunumlarının yer alacağı 75. Uluslararası Astronomi Kongresi’ne davet edildi. Uzayda yaşam bilimleri alanında 124 araştırmacı arasında tek Türk olan Bilal Sayın, 14-18 Ekim tarihleri arasında İtalya’nın Milano kentinde yapılacak kongrede hazırladığı bilimsel çalışmanın sunumunu yapacak. Bilal Sayın, “Gönderdiğim çalışma özellikle NSA, ESA ve MIT’te görevli araştırmacılar tarafından değerlendirildi” dedi.

Haberin Devamı