Gündem'Vadedilmiş toprakları gayet iyi biliriz'

'Vadedilmiş toprakları gayet iyi biliriz'

Paylaş
'Vadedilmiş toprakları gayet iyi biliriz'

TEKNOFEST 2024’te konuşan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin artık eski Türkiye olmadığını söyledi. Erdoğan, İsrail’in hedefinin sadece Gazze ve Lübnan olmadığını ifade edip “Nihai hedefin ne olduğunu görmek için kahin olmaya gerek yok. Vadedilmiş toprakların neresi olduğunu gayet iyi biliriz” dedi.

‘SADECE BAŞLANGIÇ’

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan dün, Adana Şakirpaşa Havalimanı’nda düzenlenen TEKNOFEST 2024’e katıldı. Festivalde konuşan Erdoğan, “Bugün Adana bir başka güzel. Bugün burada sadece milli teknoloji hamlemizin göz kamaştıran ürünleri yok. Burada aynı zamanda Türkiye Yüzyılı’nın mimarı olacak genç yüreklerimiz, parlak zihinlerimiz var” dedi. Çukurova Havalimanı’nın açılmasıyla tarifeli uçuşlara kapatılan “Şakirpaşa Havalimanı ne olacak?” diye endişelenenlere seslenen Erdoğan, “Şakirpaşa daha hayati görevler inşa edecek. TEKNOFEST sadece bir başlangıç” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘BARIŞI DİNAMİTLİYOR’

Haberin Devamı

Türkiye’nin artık eski Türkiye olmadığını söyleyen Erdoğan, “Ekonomide, savunmada, eğitimde, teknoloji altyapısında 22 yıl öncesiyle kıyas dahi edilemeyecek bir Türkiye’de yaşıyoruz, yaşıyorsunuz” dedi. Orta Doğu’daki gelişmelere de değinen Erdoğan “Bölgemizde son yılların en sancılı dönemi yaşanıyor. Katliamları içimiz kan ağlayarak takip ediyoruz. İsrail Hamas bahanesiyle önce Gazze’yi işgal etti şimdi de Hizbullah bahanesiyle Lübnan’da kan döküyor” ifadelerini kullandı. Erdoğan, barışa her yaklaşıldığında, İsrail hükümetinin provokasyonla süreci dinamitlediğini söyledi.

‘SEN KİM OLUYORSUN?’

Netanyahu Hükümeti, Birleşmiş eleştirileri üzerine Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres’in İsrail’e girişini yasaklamıştı. Netanyahu’ya tepki gösteren Erdoğan, “Utanmadan, sıkılmadan Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Guterres’e meydan okuyor. Sen kim oluyorsun da BM Genel Sekreteri’nin gelemeyeceğine dair ferman gönderiyorsun?” diye konuştu. Erdoğan, “Kundaktaki bebekleri öldürmekten zevk alan bir cinnet haliyle karşı karşıyayız. Dökülen her damla kana, bombaları atanlar kadar o bombaları temin edenler de ortaktır' dedi.

Haberin Devamı

‘SİNSİ BİR PLAN UYGULAMAYA KOYULDU’

Gazze, Batı Şeria ve Lübnan’la sınırlı kalmayacak sinsi bir planın uygulamaya koyulduğunu söyleyen Erdoğan, “Tarih bilen, dinler tarihi bilen, siyaset ve diplomasi bilen herkes, meselenin Kudüs’le, Mescid-i Aksa ile, vadedilmiş topraklar hezeyanıyla bağlantısını idrak edecektir” diye konuştu. Erdoğan, “Nihai hedefin neresi olduğunu görmek için kahin olmaya gerek yoktur. Vadedilmiş toprakların ne olduğunu gayet iyi biliriz. 30 kilometre mesafede Türkiye’ye adeta meydan okuyorlar” ifadelerini kullandı.