Gündem Van Gölü'nde mucize kurtuluş

Van Gölü'nde mucize kurtuluş

Paylaş
Van Gölü'nde mucize kurtuluş

Bursa’dan memleketleri Van’a yakınlarını ziyarete giden ve lastik botla Van Gölü’ne açılan 4 kişi, kayboldu. Gece görüşlü drone ve termal kamerayla yerleri tespit edilen 4 kişi, 8 saat sonra kurtarıldı. Bitlis Adilcevaz’da kanoyla Van Gölü açıklarına sürüklenen 4 kişi de kurtarılarak, kıyıya getirildi.

Bursa’dan, memleketleri Van Erciş’e yakınlarını ziyarete giden Güleser Koç (70) ile oğlu Selim Koç (45), gelini Süheyla Koç (45) ve yakınları İshak Sancak, önceki gün saat 18.00’de ilçeye 15 kilometre uzaklıktaki Çelebibağı Sahili’nde lastik bota binip, Van Gölü’ne açıldı. Bölgede etkili olan rüzgar nedeniyle gözden kaybolan 4 kişiden uzun süre haber alamayan yakınları, jandarmayı aradı. Kayıp 4 kişinin yeri, saat 02.00’de gece görüşlü drone ve termal kamerayla tespit edildi. Jandarma Sahil Güvenlik komutanlığı ekipleri, Adır Adası yakınlarında oldukları belirlenen 4 kişiyi kurtarıp sahile getirdi. Sağlık kontrollerinin ardından, 4 kişi de evlerine gönderildi

Haberin Devamı

GÖLDE SÜRÜKLENDİLER

Bitlis Adilcevaz’da kano ile Van Gölü’ne açılan dayısı Serkan Çelik ve ağabeyi Koray Çelik’in gölde sürüklendiğini gören Doğuş Çelik, 112 Acil’i arayarak ihbarda bulundu. Doğuş Çelik, ardından dayısı ve ağabeyini kurtarmak için Adilcevaz Dalış Okulu’nda görevli Hamit Dülek ile yanlarına can yeleği alarak kanoyla göle açıldı. Hamit Dülek ile Doğuş Çelik de rüzgarın etkisiyle gölde sürüklenmeye başladı. Drone yardımıyla yerleri tespit edilen 4 kişi, Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerince kurtarıldı. Doğuş Çelik, ağabeyi ile dayısının kano gezintisi sırasında dalga çıktığını belirterek, “Birinin kanodan düştüğünü gördüm. Sonra ikisinin bir kanoya geçtiğini fark ettik. Bunun üzerine ihbarda bulunduk. Çok şükür sağ salim kurtulduk” dedi.

Haberin Devamı
Van Gölü'nde kaybolan 4 kişi bulundu