GündemYağlı güreş turizmi

Yağlı güreş turizmi

Paylaş
Yağlı güreş turizmi

Bu yıl 663’üncüsü yapılan Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’ni yerinde izlemek isteyen binlerce güreşsever, Edirne’ye akın etti. Kentteki otellerde yer kalmayınca güreş sevdalıları, kentin belli noktalarına kurdukları çadırlarda, cami avlularında, kaldırımlarda ve araçlarda konaklamaya başladı.

UNESCO İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirası Listesi’ndeki Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin bu yıl 663’üncüsü düzenleniyor. Güreşleri izlemek isteyenler günler öncesinden Edirne’deki otellerde rezervasyon yaptırdı. Otellerde yer bulamayanlar ise Selimiye Camisi ve yakınındaki Hıdırağa Camisi çevresindeki boş alanlara kurdukları çadırlarda geceyi geçirdi. Güreşseverler kahvaltılarını yapıp çadırlarını topladıktan sonra müsabakaları izlemek için Sarayiçi Er Meydanı’nın yolunu tuttu.

Haberin Devamı

KIRKPINAR’IN SİMGE İSİMLERİ

Tarihi Kırkpınar’ın en renkli isimlerinden olan ve 1964’te cazgır olarak göreve başlayan Şükrü Kayabaş (82), er meydanına veda ediyor. Tarihi Kırkpınar’ın simge isimlerinden olan ve son 42 yıldır başcazgır olarak görev yapan Şükrü Kayabaş, güreşleri seneye seyirci olarak izleyeceğini söyledi. Fotoğraf sanatçısı Sinan Alışkan (77) ise 13 yaşından bu yana gittiği Tarihi Kırkpınar’da ilk fotoğrafını 16 yaşında çekti. Sinan Akışkan, 61 yıldır çektiği fotoğraflarla er meydanındaki mücadeleleri ölümsüzleştiriyor.