GündemYağmurdan kaçtı ölüme yakalandı

Yağmurdan kaçtı ölüme yakalandı

Paylaş
Yağmurdan kaçtı ölüme yakalandı

Ankara'da önceki akşam etkili olan fırtına ve sağanak yağıştan kaçıp otobüs durağına sığınan Ayşe Yavuz, "İnsan hayatı bu kadar ucuz olmamalı" dedirtecek bir kazanın kurbanı oldu. Durağın üzerine dev reklam panosu devrildi, 22 yaşındaki genç kız oracıkta can verdi.

Ayşe Yavuz (22), Ankara Sincan'da sekreter olarak çalıştığı işyerinden çıkıp spor salonuna gitti. Antrenmanı bittikten sonra da evine gitmek için yola koyuldu. O sırada şiddetli bir fırtına ve sağanak yağış başladı. Ayşe Yavuz, civardaki bir durağın altına sığındı. Arka taraftaki dev reklam panosu fırtınanın etkisiyle durağın üzerine devrildi. Durak adeta ikiye ayrıldı. Ayşe Yavuz ile dukrakta bekleyen bir kişi daha panonun altında kaldı.

Haberin Devamı

DÜKKANA SIĞINANLAR VARDI

Olay yerine gelen sağlık ekipleri Ayşe Yavuz'un öldüğünü belirledi. Diğer kişi ise yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. Bölgede işyeri bulunan görgü tanığı Ayhan Ateş, yağış sırasında durakta 5-10 kişi bulunduğunu belirterek, "Çoğu gelip benim dükkanıma sığındı. Ama o genç kız ile bir kişi daha durakta kalmayı tercih etti. Pano bizim dükkanın üzerine de yıkılabilirdi. Böyle bir durumda da çok fazla kişi ölebilirdi" diye konuştu.

İHMAL SORUŞTURMASI

Ankara Valisi Vasip Şahin, iki yıl önce bölgeye yerleştirilen reklam panosunun yıkılmasıyla ilgili soruşturma başlatıldığını belirterek şöyle konuştu: "Arkadaşlarımız teknik incelemelerini yapıyorlar. Acaba panoda mı bir teknik eksiklik var, yani bağlantılarında falan. Yoksa tabii nedenlerle mi? Onu arkadaşlarımız, savcılarımızın talimatları altında incelemeye devam ediyorlar." Reklam panosunun belediyeye ait olduğu öğrenildi.

Haberin Devamı

 Yağmurdan kaçtı ölüme yakalandı

Rüzgarın etkisiyle yıkılan reklam panosu, daha yeni yerleştirilmişti. Olayda ihmal olup olmadığı araştırılıyor.

 Yağmurdan kaçtı ölüme yakalandı

Ayşe Yavuz, işte bu durağın altında yağmurun geçmesini bekliyordu. Ne yazık ki pano, durağı yıktı, Ayşe altında kaldı.