Gündem'Yarım kürtaj' davalık oldu

'Yarım kürtaj' davalık oldu

Paylaş
'Yarım kürtaj' davalık oldu

Altı haftalık hamile Elif Yılmaz, Mardin Kızıltepe’de rahatsızlanınca özel hastaneye başvurdu. Kürtaj yapıldı. Ankara’ya döndüğünde operasyon sonrası sancı ve kanaması şiddetlendi. Şehir Hastanesi’ne giden Yılmaz, ceninin yarısı içeride kaldığı için acil ameliyata alındı. İkinci kez kürtaj olmak zorunda kalan Elif Yılmaz, Kızıltepe’deki hastane ve doktordan şikayetçi oldu.

‘HİÇ BİR SORUN YOK’

Haberin Devamı

Mardin Kızıltepe’de yaşayan annesini ziyarete gelen 6 haftalık hamile Elif Yılmaz (30), 17 Ağustos’ta rahatsızlanınca özel bir hastaneye başvurdu. Kadın doğum uzmanına muayene olan Yılmaz’a bebeğini taşıyamayacağı ve engelli doğacağı söylenince kürtaj oldu. Taburcu oluşunun ardından kanaması ve ağrıları devam edince tekrar hastaneye başvurdu. Hiçbir sıkıntı olmadığı belirtildi. Ankara’ya evine döndüğünde sancı ve kanamanın şiddetlenmesi üzerine Bilkent Şehir Hastanesi’ne giden Yılmaz, ceninin yarısı içeride kaldığı için ikinci kez kürtaj oldu.

‘ÖLÜMDEN DÖNDÜM’

Ölümden döndüğünü söyleyen Elif Yılmaz, “Kadın doğumdaki doktorlar ‘Kürtaj yapılmamış’ dedi. Risk altında olduğumu söyleyip, acil ameliyata aldılar, kan kaybettiğim için kan verdiler. Kızıltepe’deki hastaneden şikayetçiyim, onların yüzünden ikinci kez ameliyat oldum” dedi. Avukat Gurbet Bilbay, ‘görevi kötüye kullanma’ suçundan suç duyurusunda bulunduklarını söyledi ve “Müvekkilim hala hastanede, şiddetli ağrıları var” diye konuştu. Dava edilen Kadın Doğum Uzmanı Ahmet T. ise “Hiçbir sorun yoktu. Gayet sağlıklı bir şekilde buradan ayrıldı. İddialarına anlam veremiyoruz” açıklaması yaptı.

Haberin Devamı