Gündem'Yayılmacı çetenin nereye varacağını biz biliyoruz'

'Yayılmacı çetenin nereye varacağını biz biliyoruz'

Paylaş
'Yayılmacı çetenin nereye varacağını biz biliyoruz'

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İsrail’in Hamas, Hizbullah, Suriye, Yemen ve İran’ı sadece bahane yaptığını belirterek, “Sinsi bir plan uygulamaya koyulmuştur” dedi. Erdoğan, “Netanyahu çetesine dur denilmezse bu yayılmacı çetenin nereye varacağını biz biliyoruz” diye konuştu.

‘BİZE GÜVENİYORLAR’

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan dün İstanbul’daki Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen AK Parti ‘Özümüzden Geleceğe Türkiye Buluşmaları’ programında konuştu. Erdoğan, “Vatandaşlarımız sorunların çözümü olarak ilk başta partimizi ve ittifakımızı görüyor, muhalefet aktörlerine güvenmiyor. Zaman zaman serzenişte bulunsa da insanımız son kertede AK Parti’ye ve Cumhur İttifakı’na güveniyor” dedi. AK Parti’ye verilen desteğin ne anlama geldiğini çok iyi bildiğini söyleyen Erdoğan, “Bugüne kadar milletimizi hayal kırıklığına uğratmadık” diye konuştu.

‘BURDAN SELAMLIYORUZ’

İsrail’in Gazze halkına yönelik soykırımının 1 yılı tamamlıyor olduğuna dikkat çeken Erdoğan, “Tüm dünyanın gözleri önünde 50 bine yakın masum insan katledildi. Uluslararası hukuk, savaş hukuku ne kadar değer varsa hepsi ayaklar altına alındı” dedi. İsrail yönetiminin işlenmedik suç ve yapılmadık barbarlık bırakmadığını ifade eden Erdoğan “Ama ne yaparlarsa yapsınlar Gazze halkının direniş zeminini kıramadılar. 364 gündür siyonist işgalcilere karşı kahramanca direniyor. Kendilerini buradan bir kez daha saygıyla selamlıyoruz” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

‘TÜRKİYE BÜYÜK DEVLET’

Erdoğan şunları söyledi: “Sinsi bir plan uygulamaya koyulmuştur. Hamas, Hizbullah, Suriye, Yemen, İran sadece bahanedir. İçimizdeki bazı İsrail dostları her ne kadar gerçekleri gizlemeye çalışsa da Netanyahu çetesine dur denilmezse bu yayılmacı çetenin nereye varacağını biz biliyoruz.” Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail vasıtasıyla yeni bir paylaşım savaşının yürüdüğünü belirtip “Şunu herkes bilsin Türkiye büyük bir devlettir. Büyüklüğümüze yaraşır şekilde milletimizin güvenliğinde nasıl hiç zafiyet vermediysek bugün de aynı stratejik akılla hareket ediyoruz” dedi.

‘HAMASET OLSUN DİYE SÖYLEMİYORUM’

Türkiye’nin Gazzeli kardeşlerinin yanında olmayı sürdüreceğini söyleyen Erdoğan, “Bunu da hamaset olsun diye söylemiyorum. Bakın İsrail’e karşı ekonomik tedbir uygulayan tek ülke biziz. Uluslararası tüm platformlarda Filistin halkının sesi olan biziz” diye konuştu. İsrail’in Lübnan’a başlattığı saldırılar sonrasında en güçlü tepkiyi gösteren ülkenin de Türkiye olduğunu söyleyen Erdoğan, “İsrail’in hedefi bellidir. Batılı güçler ise bunların asıl niyetlerini bildikleri halde Holokost utangaçlığıyla Netanyahu ve katliam çetesine ses çıkarmamakta” dedi.

Haberin Devamı

AFRİKA TEMASI

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, dün Batı Afrika açıklarındaki bir ada ülkesi olan Sao Tome ve Principe Demokratik Cumhuriyeti’nden Başbakan Patrice Emery Trovoada’yı kabul etti. İstanbul’daki Dolmabahçe Çalışma Ofisi’nde basına kapalı olarak gerçekleşen kabule Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar ve İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da katıldı hazır. İki ülke arasında farklı alanlarda anlaşmalar imzalandı.

DOLMABAHÇE’DE ORUÇ REİS’E UĞURLAMA

Türkiye Cumhuriyeti Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Somali Federal Cumhuriyeti Petrol ve Mineral Kaynaklar Bakanlığı arasında mart ayında mutabakat zaptı imzalanmıştı. Mutabakat gereği Türkiye’nin yerli ve milli imkanlarla geliştirdiği Oruç Reis Sismik Araştırma Gemisi, Somali açıklarında petrol ve doğal gaz aramalarına katılacaktı. Oruç Reis ve 7 aylık görevinde ona eşlik edecek 2 fırkateyn ile Zağanos Paşa Destek Gemisi, Sancar Platform Destek Gemisi ve Ataman Takip Gemisi Somali’ye gitmek üzere dün yola çıktı. İstanbul’da Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Ofisi önünden geçen gemi Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın da katılımıyla uğurlandı

Haberin Devamı