Gündem Yeni anayasa turu başladı

Yeni anayasa turu başladı

Paylaş
Yeni anayasa turu başladı

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, yeni anayasa çalışmaları kapsamında ilk ziyaretini CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e yaptı. Kurtulmuş, yeni anayasa metninin mümkün olan en yüksek konsensüsle oluşmasını istediklerini belirtti. Özgür Özel ise konuyu parti içinde değerlendireceklerini söyledi.

AK Parti ve MHP yeni bir anayasa için çalışma başlatmış, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş konu hakkında uzlaşı sağlanabilmesi için harekete geçmişti. Daha önce 31 Mart Yerel Seçimleri ardından, yeni anayasa ve TBMM tüzüğü için partileri ziyaret edeceğini açıklayan Numan Kurtulmuş, turuna başladı. Kurtulmuş dün CHP Genel Başkanı Özgür Özel’le Meclis’teki makamında görüştü. 45 dakika süren görüşme sonrası yapılan ortak basın toplantısında Kurtulmuş, “Yapılacak iş, usullerin tespit edilmesi ve onun sonucu olarak da doğru bir istikamette müzakerelerin sürdürülmesidir” dedi.

Haberin Devamı

‘TARTMAK LAZIM’

Numan Kurtulmuş, “Partilerin anayasaları olmaz, anayasa teklifleri olur, milletin anayasası olur. Parlamento’da oluşabilecek en yüksek konsensüsle mümkünse 400’ün üzerinde bir ittifakla, ulusal mutabakat metni olarak Türkiye’nin yeni anayasası ortaya çıksın” diye konuştu. CHP Lideri Özgür Özel ise “Yoksulluk, açlık, işsizlik, üst düzeyde beklentileri varken yeni bir anayasa beklentisi toplumun taleplerinin neresindedir onu tartmak lazım” dedi. Özel, partinin yetkili kurullarında konuyu değerlendirmeden cevap vermeyi parti içi demokrasiye uygun görmediğini belirtti.