GündemYKS'de 2. gün heyecanı başladı! AYT oturumu tamamlandı, YDT başladı

YKS'de 2. gün heyecanı başladı! AYT oturumu tamamlandı, YDT başladı

Paylaş
YKS'de 2. gün heyecanı başladı! AYT oturumu tamamlandı, YDT başladı

YKS, dün düzenlenen TYT oturumuyla başladı. Adaylar bugün de AYT ve YDT oturumlarına katılarak ter döküyor. Bugün Alan Yeterlilik Testleri’nde (AYT) ise Türk Dili ve Edebiyatı/Sosyal Bilimler-1 testinde 40, Sosyal Bilimler-2’de 40, Matematikte 40 soru, Fen Bilimleri’nde 40 soru olmak üzere toplam 160 soru soruldu. YKS'nin AYT oturumu tamamlandı! YDT saat 15.45'te başladı.

Üniversite adaylarının heyecanla beklediği Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) bugün de devam ediyor. 3 milyon 120 bin 878 adayın başvurduğu YKS’nin ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) dün saat 10.15’te başladı. TYT’de Türkçe testinde 40, Sosyal Bilimler’de 20, Temel Matematik’te 40, Fen Bilimleri’nde de 20 olmak üzere toplam 120 soru yer alıyor. Adaylara 165 dakika süre veriliyor.

Haberin Devamı

13:24

SON OTURUM YDT SAAT 15.45'TE BAŞLADI

Üçüncü ve son oturum Yabancı Dil Testi (YDT) de bugün saat 15.45'te uygulanacak ve adaylara 120 dakika süre verilecek. Almanca, Arapça, Fransızca, İngilizce ve Rusça dillerinde yapılacak YDT'de 80 soru sorulacak ve 120 dakika süre verilecek. Her dil için ayrı soru kitapçığı bulunacak.

13:23

YKS'NİN ALAN YETERLİLİK TESTLERİ OTURUMU TAMAMLANDI

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince 81 il ve Lefkoşa'da düzenlenen ve 2 milyon 19 bin 709 adayın başvurduğu Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (2024-YKS) ikinci oturumu Alan Yeterlilik Testleri (AYT) tamamlandı.

11:34

ANKARA

Polatlı ilçesinde de YKS'ye geç kalan 4 öğrenci, polis ekipleri tarafından okullarına yetiştirildi. Polatlı İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler, otobüsü kaçıran ve kimliğini evde unutan öğrencileri motosiklet ve polis otosuyla sınav merkezine getirdi.

Haberin Devamı

YKSde 2. gün heyecanı başladı AYT oturumu tamamlandı, YDT başladı

Hacı Bayram Veli Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde sınava giren adaylardan bazıları, geç kalma telaşı yaşadı. Sınav merkezine bisikletiyle gelen bir aday, son dakikalarda sınava yetişti. Sınava katılanların yakınları da fakülte kapısı önünde dualar okudu.

11:32

GEÇ KALINCA KAPIDAN DÖNDÜ

İstanbul Üniversitesi'nde gireceği sınava geç kalan öğrenci, üniversitenin bahçesinden hızlıca sınava gireceği binaya doğru koştu. Yetkililer, geç kalan öğrencinin sınava alınmayacağını bildirdi. Üniversitesinin kapısından geri dönen öğrenciyi babası sarılarak teselli etti. Bir başka öğrenci geç kalan aday, sınava alınmayınca ağacın altında bekledi.

YKSde 2. gün heyecanı başladı AYT oturumu tamamlandı, YDT başladı

11:28

KİMLİĞİ KAYBOLAN ADAYIN İMDADINA POLİS YETİŞTİ

Adana'da sınava girmek üzere evden çıkan bir genç kız kimlik kartının olmadığını fark edince polisten yardım istedi. Adana Emniyet Müdürlüğü Seyhan İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri hemen genç kızın bulunduğu adrese gitti. Genç kızı alan Seyhan polisi onu Seyhan İlçe Nüfus Müdürlüğüne götürerek geçici kimlik kartı almasını sağladı. Polis, kimlik kartı alan genç kızı daha sonra da sınava gireceği okula götürdü. Genç kız son anda sınava yetişti. Bu anlar ise saniye saniye görüntülendi.

Haberin Devamı

YKSde 2. gün heyecanı başladı AYT oturumu tamamlandı, YDT başladı

10:51

SINAVA DAKİKALAR KALA KİMLİĞİ MAZGALA DÜŞTÜ

Kocaeli'nin Kartepe ilçesinde sınava girecek bir öğrenci, kimliğini okulun çevresinde bulunan mazgala düşürdü. Edinilen bilgiye göre, ailesiyle birlikte AYT'ye gireceği okula gelen öğrenci, sınavın başlamasına 40 dakika kala kimliğini mazgala düşürdü. İhbar üzerine adrese Kocaeli Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri sevk edildi.

10:15

AYT HEYECANI BAŞLADI

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından düzenlenen Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) ikinci oturumu olan Alan Yeterlilik Testleri (AYT) için adaylar, kimlik kontrollerinin ardından salonlara alındı.

YKSde 2. gün heyecanı başladı AYT oturumu tamamlandı, YDT başladı

10:17

SINAV 120 DAKİKA

Bugün Alan Yeterlilik Testleri’nde (AYT) ise Türk Dili ve Edebiyatı/Sosyal Bilimler-1 testinde 40, Sosyal Bilimler-2’de 40, Matematikte 40 soru, Fen Bilimleri’nde 40 soru olmak üzere toplam 160 soru olacak. Adaylara 180 dakika süre verilecek. Saat 15.45’te başlayacak Yabancı Dil Testi’nde (YDT) de 80 soru yer alıyor, sınav 120 dakika sürdü.

Haberin Devamı

YKSde 2. gün heyecanı başladı AYT oturumu tamamlandı, YDT başladı

SONUÇLAR 17 TEMMUZ’DA AÇIKLANACAK

YKS’de ön lisans ve lisans programlarını tercihte 150 ve 180 olan baraj puanları uygulaması kaldırılmıştı. Bu yıl da tıp, hukuk, diş hekimliği gibi başarı sırası koşulu olan programlar haricinde, tercihlerde baraj olmayacak. Yani sınavda yerleştirme puanı hesaplanan herkesin puanları doğrultusunda tercih yapma şansı var. Ön lisans programlarını tercih edebilmek için TYT puanının; lisans programları için ise SAY, SÖZ, EA ve DİL puan türlerinde adayın puanının olması yeterli olacak. YKS sonuçları 17 Temmuz’da açıklanacak. Ardından tercih süreci başlayacak.​