GündemYok artık

Yok artık

Paylaş
Yok artık

Deprem kabini üreten bir firma Hatay'da beş katlı bir binanın yıkımı sırasında skandal bir teste imza attı. Yıkım ekibine kabinde insan olduğu söylenmedi. Deprem kabinindeki ‘denek’ sağ salim çıktı ama 'ölümle dans eden' firma hakkında soruşturma başlatıldı.

Hatay Antakya'da depremde hasar gören beş katlı bir binanın yıkımı esnasında deprem kabini üreten firma tarafından canlı insanla gerçekleştirilen sağlamlık testi, yıkım ekibini şoke etti. Yıkıntılar arasındaki kabinin kapısı açıldı ve bir kişi dışarı çıktı. İçerisine manken yerine insan konularak gerçekleştirilen teste tepki gösteren şantiye sorumlusu Osman Karslı, firmadan davacı olduklarını açıkladı.

Haberin Devamı

FİRMAYA DAVA AÇILDI

Şantiye sorumlusu Osman Karslı "İstanbullu bir firma deprem kabinini test için buraya getirmiş. Binaya üç adet kabin yerleştirmiş. Konuyla ilgili bilgim yok, zaten haberim olsa izin vermezdim. İnsan değil de maket koyarak test yaptıklarını söylemişler. Deprem kabinleri vardı ama kilitliydi. Kilitli olduğu için de içerisinde insan olabileceğini düşünmedik" dedi. Firma ile ilgili hukuki süreç başlatıldı.

Haberin Devamı