GündemYüsra'yı serum öldürdü

Yüsra'yı serum öldürdü

Paylaş
Yüsra'yı serum öldürdü

Bursa’da bahar nezlesi şikayetiyle hastaneye giden 7 yaşındaki Yüsra, ailesinin iddiasına göre yanlış serum sebebiyle hayatını kaybetti. Acılı aile "Kızımız evden güle oynaya yürüyerek çıktı. Ne olduysa hastanede oldu. Şikayetçiyiz" dedi.

Olay, 19 Mayıs Pazar günü yaşandı. Cemil-Buse Türkoğlu çiftinin 4 çocuğundan biri olan Yüsra (7) bahar nezlesi olduğu için akşam 20.00'de anne babası tarafından hastaneye götürüldü. Serum takıldıktan yarım saat sonra minik kız fenalaşmaya başladı. Gelen başka bir doktor, aileye bir şeylerin ters gittiğini söyledi. İddiaya göre, Yüsra 10 saat sedyede bekletildi, gözleri şişmeye, karnı ağrımaya, tansiyonu düşmeye, kalp atışları hızlanmaya başladı.

Haberin Devamı

UZMAN DOKTOR YÖNLENDİRDİ

Sabah gelen kardiyoloji doktoru çocuğun durumunun kritik olduğunu söyledi. Yoğun bakıma kaldırılan Yüsra’nın sürekli kalbinin durduğu ve entübe edildiği aileye bildirildi. Bir süre sonra da Yüsra hayatını kaybetti. Baba Cemil Türkoğlu, "Güle oynaya hastaneye gittik. Kızımın tahlillerini yaptırdık. Hepsi temiz çıktı. Biz istemememize rağmen bir uzman doktor ’Ben size serum takıp göndereceğim’ dedi. Sonrasında bunlar başımıza geldi" diye konuştu.

SAĞLIKLI BİR ÇOCUKTU

"Benim çocuğumu deneme tahtası gibi kullandılar" diyen anne Azime Buse Türkoğlu ise "Herhangi bir hastalığı yoktu. Gayet sağlıklıydı. Şimdiye kadar ateşi bile yükselmemişti" diye isyan etti. Henüz anaokulu öğrencisi olan kızın evden hastaneye giderkenki güvenlik kamerası görüntülerinde gayet sağlıklı olması da dikkat çekti. Cumhuriyet Savcılığı soruşturma başlattı. Yüsra ise dün feryatlar içinde toprağa verildi.

Haberin Devamı

Yüsrayı serum öldürdü

HAYAT DOLUYDU

Hayat dolu bir çocuk olan Yüsra'nın hayatını kaybetmeden kısa süre önce çekilen fotoğrafında yüzü adeta solmuştu. Küçük kız, basit bir burun akıntısı için gittiği hastaneden çıkamadı.

 Yüsrayı serum öldürdü

Cemil-Buse Türkoğlu çifti, doktorların kendilerine serumun içeriği ile ilgili bilgi bile vermediğini öne sürdü.