Gündem'Zincirleme' istismara zincirleme ceza

'Zincirleme' istismara zincirleme ceza

Paylaş
'Zincirleme' istismara zincirleme ceza

Bursa’da sosyal medyada tanıştığı Firuz Naobi’nin (20) evine giden E.T. (16), Naobi ile arkadaşları Samet Ali Nazeri (21), Sufi Pivani (21) ve Naser Ahmed Azizi’nin defalarca cinsel istismarına uğramıştı.

Mahallelinin tanımaması için erkek kıyafeti giydirilip, 200 lira verilerek evine gönderilen kızın şikayetiyle Naobi ile 3 arkadaşı tutuklanmıştı. Naobi ile Nazeri’ye, ‘çocuğun cinsel istismarı’ suçunu ‘zincirleme’ işledikleri gerekçesiyle 40 yıl 6’şar ay hapis cezası verildi.

Haberin Devamı

‘İYİ HALİ HAK ETMİYORLAR’

E.T. ile bir kez ilişkiye girdikleri iddia edilen ancak DNA’larına rastlanmayan Pivani ile Azizi ise Yargıtay’ın, ‘cinsel istismar olaylarında, birisi yapar da diğeri de yanında olursa hem kendi eyleminden hem de yanında beklediği diğer kişinin eyleminden sorumlu olur’ içtihadı gerekçesiyle 36’şar yıl hapis cezasına çarptırıldı. Sanıklara ‘kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma’ suçundan da 12’şer yıl hapis cezası verildi. 4 sanığa ‘zincirleme suç’ kapsamında hapis cezaları veren mahkeme, “İyi hali hak ettiklerini düşünmüyoruz” diyerek verilen kararda ise herhangi bir indirim uygulamadı.