GündemZirvede temas trafiği

Zirvede temas trafiği

Paylaş
Zirvede temas trafiği

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Rusya Lideri Vladimir Putin’in davetiyle BRICS Liderler Zirvesi’ne katılmak için Tataristan’ın başkenti Kazan’a gitti.

MADURO VE MİRZOYEV

Haberin Devamı

Erdoğan ve heyeti zirve kapsamındaki ilk görüşmeyi Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro ile gerçekleştirdi. Erdoğan daha sonra Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirzoyev’le bir araya geldi. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Putin, BRICS zirvesinde bir görüşme gerçekleştirdi.

BAŞSAĞLIĞI DİLEDİ

Putin görüşmeleri sırasında Ankara’daki TUSAŞ saldırısını kınadığını belirterek Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a başsağlığı dileklerini iletti. Erdoğan ise Putin’e Türkiye davetini yineledi. İkili ekonomik ve siyasal ilişkilerin yanı sıra küresel ve bölgesel konuların ele alındığı görüşmelerde Erdoğan, İsrail’in sadece Orta Doğu’nun değil, dünyanın tamamının huzur ve güvenliğini tehdit ettiğini söyledi.

Haberin Devamı

‘EMELLERİNE ULAŞAMAYACAKLAR’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TUSAŞ’a yapılan hain terör saldırısıyla ilgili sosyal medyadan bir açıklama yaptı. Erdoğan, “TUSAŞ’a yönelik düzenlenen terör eylemi; ülkemizin bekasını, milletimizin huzurunu ve ‘Tam Bağımsız Türkiye’ idealimizin timsali olan savunma atılımlarımızı hedef alan alçakça bir saldırıdır” dedi. Erdoğan “Milletimiz şunu bilsin ki Türkiye’ye uzanan kirli eller mutlaka kırılacak; güvenliğimize kasteden hiçbir yapı, hiçbir terör örgütü, hiçbir şer odağı emellerine ulaşamayacaktır” ifadelerini kullandı.