Günümüzde pek çok kişi tarafından yeterince değer verilmeyen ancak sağlık açısından oldukça faydalı olan bazı sebzeler vardır. Bu sebzeler, vücudu koruyup güçlendiren doğal bileşenler içerir. Doğru kullanıldıklarında hastalıklardan korunmada önemli bir rol oynayarak bedenin dengesini sağlarlar. Peki, hangi sebze vücuda faydalı?
Patates salatası hem lezzetli hem de besleyici olması açısından, Türkiye'deki sofraların vazgeçilmez salatalarından biri. Hem öğle yemeklerinde hem de beş çaylarında keklere, böreklere de harika bir eşlikçi olan patates salatası, eğer mide ve bağırsak şikayetiniz yoksa, pişmemiş kuru soğanla yapıldığında daha da faydalı hale geliyor. Prof. Dr. Canan Karatay, toprakta yetiştiği için kuru soğanın mineral bakımından çok faydalı olduğuna değiniyor. Biz de sizler için hem kuru soğan hem de taze soğanla yapılan şahane bir patates salatası tarifi ile geldik. İşte sofralarda keyifle tüketilen patates salatası tarifi, malzemeleri ve yapılışı...
Patates salatası; salata denildiği zaman akla gelen ilk yemeklerden birisi olup oldukça pratik bir şekilde hazırlanan bir salatadır. Lezzetli olmasının yanı sıra oldukça doyurucu bir yemek olduğundan, hem akşam yemeği şeklinde hem de aperatif bir yemek olarak tüketilebilir. Tek başın doyurucu olsa da, çoğu insan patates salatasının yanında başka bir yemek tarifi daha yapmak ister.
Bugün ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler günün menüsünde... Eğer "Akşam ne yesek, bugün ne pişirsem? " diyorsanız bu menü tam size göre! İşte damak zevkinize uyacak terbiyeli sebze çorbası tarifi, fırında levrek tarifi, patates salatası tarifi ve gazoz tatlısı tarifleri.