Salça ve turşu yapımında kullanılan bazı gıdalar, bu lezzetlerin kalitesini ve dayanıklılığını artırmada önemli rol oynar. Doğal yollarla elde edilen malzemeler, fermente sürecini olumlu yönde etkileyerek ürünlerin uzun süre tazeliğini korumasını sağlar. Bu bileşenler, lezzetin derinleşmesine katkıda bulunur. Peki, salça ve turşu yapımında hangi gıda kullanılır? Etkisi nedir?
Canan Karatay, sağlığımız için faydalı pek çok besin kaynağını öneriyor. Doğal bir mucize olarak da görülen bir besin var ki Karatay'ın favorileri listesinde yer alıyor. Asırlardır tüketilen o mucize sayesinde vücudumuzun ihtiyaç duyduğu tam 84 mineral tek seferde yükleniyor. İşte astımın ve bronşitin de çözümü olan o mucize besin...
Prof. Dr. Canan Karatay, verdiği beslenme önerileri ile ilgi odağı olmaya devam ediyor. Doğal beslenmenin her fırsatta altını çizen Karatay, fazla kilo ve obezitenin neden olacağı hastalıklara karşı insanları uyarıyor. Son yıllarda popülaritesi artan kaya tuzuyla ilgili açıklama yapan Canan Karatay, 'Senelerce halkımıza verilmedi' diyerek uyardı. Karatay, her gün bir çay kaşığı kaya tuzu tüketilmesini tavsiye etti.