Basılı ilk yemek kitabı Melceü’t- Tabbâhîn yani, ‘Aşçıların Sığınağı’ 1844 yılında Mehmet Kamil tarafından yazılan ve basılan ilk Türkçe yemek kitabıdır. Osmanlı mutfağına ilgi duyanlar için 300’e yakın t
Yapay zeka ile farklı bir boyut kazanan sektörlerden biri de gastronomi olacak. Pandemi sırasında öğrenilen çaresiz yalnızlık ve kişiselleşme trendi, sonrasında oluşan yapay,
Merhabalar sevgili okuyucularım. Biliyorsunuz balığın ülkemizde ve sofralarda hak ettiği yeri alması için elimden geleni yapıyorum. Dünyada artan bir trend olan balığın bizde gittikçe az tüketilmesi beni üzüyor. Daha fazla tüketilsin, evlere mutfaklara girsin diye bir kitap bile çıkardım.
Balıkçıların aylardır beklediği av sezonu yarın açılacak. Prof. Dr. Mustafa Sarı müsilajla ilgili çalışmalar için Marmara Adası civarında karides avına çıktı. 75-80 metreden çekilen ağların çamur gibi müsilajla kaplı olduğunu tespit eden Prof. Dr. Sarı, 'Balık sezonu olumsuz etkilenecek' dedi.
Surf anda turf havalı adıyla olduğu kadar lezzetiyle de oldukça merak edilen ana yemekler arasında geliyor. Aslında surf and turf için, birçok deniz ürünü ve kırmızı et çeşidi kullanılabiliyor ve kişinin damak tadı ve hayal gücü ile de destekleniyor. Surf and turf nasıl yapılır, tarifi malzemeleri neler? diyenler için en beğenilen surf andan turf tarifini hazırladık…
Greenpeace Akdeniz'in, 'Türkiye'deki Deniz Canlılarında Mikroplastik Kirliliği' raporuna göre, incelenen balıkların yüzde 44'ünde, kırmızı karidesin yüzde 18'inde, midye dolmaların ise yüzde 91'inde mikroplastik bulguya rastlandı. Balıkların midesinden çıkan mikroplastiklerin çoğunun tek kullanımlık plastiklerden kaynaklandığı açıklandı
Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesindeki bilim insanlarınca, Mersin ve Isparta’daki tatlı sularda yapılan araştırmalarda, dünyada ilk kez görülen, karideslerin akrabası 2 yeni canlı türü tespit edildi