Doğada mucizevi etkilere sahip pek çok besin kaynağı bulunuyor. Yediğimiz içtiğimiz besinlerden bazıları farklı mineral ve vitamin ihtiyaçlarımızı karşılamak için de avantaj sağlıyor. Özellikle B12, demir gibi bazı değerlerin vücudumuz için olmazsa olmaz oldukları görülebiliyor. Bu değerleri anında karşılayan, C vitamini ve türlü vitaminlerin zengini o besin ise hem sağlıklı bir atıştırmalık alternatifi sağlıyor hem de her derdimize deva oluyor. İşte sağlığımıza sağlık katacak o besin...
Bazı meyveler kurutulduklarında vitamin ve mineral oranları artar. Özellikle kış aylarında tüketilen kuru meyveler birçok hastalığa şifa oluyor. En faydaları kuru meyveler nedir? diye sorarsanız, uzmanlar erik kurusunun karaciğer, armut kurusunun da tansiyona dost olduğunu söylüyor. Armut kurusu, erik kurusu, kivi kurusu ve dut kurusu şifa dağıtan tüm bileşenleri içeren kuru meyvelerden. İşte kuru meyvelerin faydaları.