Günlük hayatımızda sık sık tükettiğimiz çay, birçok kişi için vazgeçilmez bir alışkanlık. Ancak, bir çay şirketi tarafından yapılan son araştırmalar, herkesin bildiği bu içeceğin arka planında düşündüğümüzden çok daha fazlasının olduğunu ortaya koydu. Peki, nedir bu tehlike?
Sağlıklı olmak adına tüketilen bitki çayları, üretim ve saklama koşulları nedeniyle faydadan çok zarar verebiliyor. Bitki çaylarının özellikle kalitesi açısından dikkatle tüketilmesi gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. Ekrem Sezik, bitki çayı tüketirken dikkat edilmesi gereken noktaları anlattı.
Evde çay demlerken tercihiniz poşet çay ise çay bittikten sonra kullanılmış poşet çayı atmak yerine birçok yerde değerlendirebilirsiniz. Yeşil çay, siyah çay, papatya çayı, nane çayı veya diğer çaylar birçok konuda işinize yarayacak. Evde kullanılmış poşet çayla yapabileceğiniz şeyler...
Dört mevsim tüketilen bazı bitki çaylarının yapılan araştırmalar sonucunda hiç de masum olmadığı ortaya çıktı. Laboratuvar ortamında yürütülen çalışmada, piyasada satılan poşet çaylar ve tek tür olarak paketlenmiş bitkisel drogların içinde böcek parçaları, kaş, kirpik gibi yabancı maddeler tespit edildi