Yaşın ilerlemesi ve çeşitli faktörler dolayısıyla vücuttaki vitamin ve mineraller azalabiliyor. Bundan dolayı takviye ilaçlar kullanılarak bedendeki eksiklik giderilmeye çalışılıyor. Çocuk ya da yetişkin demeden kullanılan bazı takviyeler ise şifa olsun derken sağlık üzerinde olumsuz etkilere neden olabiliyor. Peki, bu takviye hangisi? Tüketilmesi neden riskli? Hangi hastalıkları tetikliyor?
Balık yağının diğer yağlara oranla daha hızlı oksidasyona uğradığını belirten Prof. Dr. Barkın Berk, tüketildiğinde ise ilerleyen yaşlarda damar tıkanıklığı, kanser ya da Alzheimer'a yol açtığını söyledi. Kullanılan balık yağına dikkat edilmesi gerektiği konusuna değinen Prof. Dr. Berk, “Bu riski azaltmak açısından, ışıkla ve ısıyla daha az temas edecek olan tekli ambalajlanmış balık yağlarını kullanmakta fayda var” uyarısında bulundu.