Doğanın mucizesi baharatlar pek çok kez çeşitli sağlık problemlerimize iyi gelebilir. Bir baharat var ki kan damarlarını genişletip tansiyonu düzenliyor, vitamin depolarını dolduruyor. Potasyum, magnezyum, kalsiyum ve demir depolarını fulleyen o mucize besin sayesinde sağlığınıza sağlık katmak mümkün. İşte mucizelerle dolu o besinin faydaları...
Osmanlı mutfağındaki birçok baharat, günümüzde de yaygın olarak kullanılmaya devam ediliyor. Karanfil, tarçın, zencefil ve yenibahar gibi baharatlar; hem geleneksel hem de modern mutfaklarda lezzet artırıcı ve sağlık destekleyici özellikleri nedeniyle tercih ediliyor. Bu baharatlar, geleneksel tariflerin yanı sıra günümüz yemeklerinde ve tatlılarında da yer alarak kültürel mirası yaşatmaya devam ediyor. Osmanlı döneminde kullanılan baharatlardan öyle biri var ki günümüzde de hem yemekleri lezzetlendirmeye hem de şifa olmaya devam ediyor.
Osmanlı mutfağı, zengin bir yiyecek yelpazesine sahip. Tadıyla damaklarda iz bırakan lezzetlerden vücuda şifa veren besinlere kadar her alternatif bulunuyor. Öyle ki günümüz mutfaklarında dahi halen kullanılmaya devam ediyorlar. Osmanlı saray mutfağında çok sık kullanılan bir besin ise Hindistan’dan ülkemize getiriliyor. Peki, bu besin nedir? Hangi derde fayda sağlıyor? Nasıl tüketiliyor?
Sindirim problemleri genellikle çok sık görülüyor. Kabızlık, hazımsızlık ya da şişkinlik gibi sorunlarla baş edebilmek için bazı bitkilerden faydalanabilirsiniz. Ramazan ayının üç temel problemi olan ağız kokusu, sindirim problemleri ve halsizliği önleyen bitki kakule, Ramazan'da aktarların gözdesi oldu.