Bazı özel içecekler, doğanın saklı gücünü sunarak kilo verme sürecinde fark yaratabilir. Sağlıklı içerikleriyle hem metabolizmayı canlandırır hem de tokluk hissi sağlarlar. Bu gizli tarifler, doğal fermente aromalar veya içeriğindeki özgün bitkisel dokunuşlarla formunu korumak isteyenler için birebirdir. Peki, bu içecek nedir? Etkileri nelerdir? Nasıl hazırlanır?
Kombu, fermente edilmiş bir çay içeceğidir ve genellikle "kombucha" olarak bilinir. Siyah veya yeşil çaydan yapılan kombu, şeker ve bir simbiotik kültür kullanılarak fermente edilir. Bu süreçte probiyotikler, vitaminler ve enzimler gibi sağlık açısından faydalı bileşenler oluşur. Kombu, sindirim sağlığını destekleyici özellikleri nedeniyle son yıllarda popülerlik kazanmıştır. İşte tüm detaylar...
Kombu çayı son zamanlarda ülkemizde de popüler bir hale geldi. Peki kombu çayı nedir? Kombu çayı nasıl yapılıyor? Kombu çayının faydaları neler, nelere iyi gelir? Zayıflatır mı? Merak edilen tüm soruları yanıtlayan Pendik Medipol Üniversitesi Hastanesi’nden Diyetisyen Gizem Gençyürek, “Kombuça mantarından hazırlanan kombu çayı probiyotiktir. Antioksidan özelliğiyle yaşlılık savaşçısıdır, detoks etkisi oluşturur. Baş ağrısına yol açan dolaşım ve sinir sistemlerini düzenleyen kombu çayı, alerjilere karşı korur, kilo vermeye yardımcı olur” dedi.