Bebeklerde uyku eğitimi, bebek uyku düzeni ve güvenli bağlanmaya dair araştırmalarda, “regülasyon” dediğimiz “öz düzenleme” ya da bizim basitçe “sakinleşme” dediğimiz, dengeye gelme hali, ancak ve ancak bebeğe güven veren şefkatli bir ilişkiyle mümkün. Uyku eğitimi sonunda ağlamayı keserek uyuyan bebeklerin yaşadığı gerçek anlamda “sakinleşme” olmadığını açıklayan Middlemiss araştırma ekibi, uyku eğitiminin ilk günü, hem anne hem bebeklerdeki stres seviyesinin son derece yüksek çıktığını açıkladı. Peki bebeklere uyku eğitim nasıl verilebilir? İşte bebeklerde uyku ve güvenli bağlanmaya dair bilmeniz gereken her şey!
Bebeklerin sağlıkla büyümesi için beslenmesi kadar iyi uyuması da önem taşıyor. Bunun için de bebeklerin bir uyku düzenine sahip olması, uyku alışkanlığı kazanması gerekiyor. Peki bebeklere uyku eğitimine başlamak için doğru zaman ne zaman?
Uyku eğitimi almamış bebeklerin uyku problemi çoğu ebeveyni yorar ve yıpratır. Bebeğinizin uyku düzenini sağlamak istiyor ve kolay uyutmak için çözümler arıyorsanız haberimize bir göz atın.
Ebeveynlerin en çaresiz kaldığı durumlardan bir tanesi de bebeklerinin uyumadığı zamanlardır. Günlük tempo ve bebek bakımı birleşince ebeveynler oldukça yorgun düşebiliyor çoğu zaman ve çocuklarının uyutup dinlenme vakti yaratmak istiyor. Çocuğunuz uyumuyor ve ebeveynler olarak çoğunlukla uykusuz kalıyorsanız bebeğinize uyku eğitimi vermeye başlamak oldukça yararlı olacaktır. Bebeğinize uyku eğitimi vermeye karar verdiyseniz ve bu konu hakkında bilgi sahibi olmak istiyorsanız "bebeklerde uyku eğitimi nasıl olur, bebeklere uyku eğitimi verme yöntemleri" detaylar haberimizde.