Yanlış beslenme alışkanlıkları kanserin oluşum sebeplerinden birisi... Salamura et ve şarküteri tüketimi, kolon ve rektum kanserine yakalanma riskini artırırken, aynı miktarda balık tüketimi kolon ve rektum kanseri riskini azaltıyor. Soğan ve sarımsak ise güçlü bir karsinojen olan nitrozaminleri bloke ederek bizleri kansere karşı koruyor! Ancak soğan ve sarımsak gibi besinlere yüklenmek yetmiyor çünkü aşırı kilo ve yetersiz fiziksel aktivite göğüs, rahim, kolon ve yemek borusu kanserine zemin hazırlıyor!
Kuersetinin, birçok meyve, sebze ve tohumda bulunan doğal bir pigment olduğunu kaydeden Doç. Dr. Ümit Savaşçı, “Kuersetinin, diyette en bol bulunan antioksidanlardan biridir. Vücudunuzun kronik hastalıklarla bağlantılı olan serbest radikal hasarıyla savaşmasına yardımcı olmada önemli bir rol oynar” dedi.