Bayburt'un Aydıncık köyünde çıkarılan kehribar taşının değerlendirilmesi ve nitelikli insan gücünün yetiştirilmesi amacıyla Halk Eğitimi Merkezi bünyesinde hizmet veren kehribar atölyesinde kursiyerler hem üretiyor, hem de istihdam ediliyor. Fosilleşmiş ağaç reçinesi olan kehribar, uzun yıllarca köy halkı tarafından çıra olarak yakılmış, yakıt olarak kullanılmıştı. Şimdilerde ise altınla yarışan kehribar, usta ellerde işlenerek, takı ve süs eşyasına dönüştürülüyor.
Bayburt'un Aydıncık köyünde çıkarılan kehribar taşının değerlendirilmesi ve nitelikli insan gücünün yetiştirilmesi amacıyla Halk Eğitimi Merkezi bünyesinde hizmet veren kehribar atölyesinde kursiyerler hem üretiyor hem de istihdam ediliyor. Fosilleşmiş ağaç reçinesi olan kehribar, uzun yıllarca köy halkı tarafından çıra olarak yakılmış, yakıt olarak kullanılmıştı. Şimdilerde ise altınla yarışan kehribar, usta ellerde işlenerek, takı ve süs eşyasına dönüştürülüyor.
Mardin, tarihi mekanların yanı sıra tespih aksesuarı ile de oldukça ilgi çekiyor. Özellikle kehribar çeşitleri turistlerin ilgi odağı olurken, çekildikçe renk değiştiren tespihler de dikkat çekiyor.
Çeşitli böcekleri milyonlarca yıl saklayabilen kehribarda ilk kez bir salyangozun yumuşak bedenine rastlandı. Kara salyangozlarının genellikle sadece fosilleşmiş kabukları bulunabiliyor ancak yumuşak vücutları çok nadir fosilleşerek korunabiliyor.
Myanmar'da 99 milyon yıllık kehribarın içinde bilinen en küçük dinozor fosili keşfedildi. Bulunan fosil, sadece 14 milimetrelik kafatası olan bir dinozora ait. Bilim insanları bu dinozorun, bilinen en küçük kanatlı olan arı sinek kuşlarına yakın ölçülerde olduğunu ifade ediyorlar.