Gıdaların tüketim ömrünü uzatmak için buzdolabında muhafaza etmek gerekiyor. Fakat her zaman doğru bir tercih olmayabiliyor. Bazı besinleri, buzdolabına koymak ondan alacağınız lezzet ve faydayı sıfıra indirebiliyor. Peki, hangi yiyecekleri kesinlikle soğuk dolaba koymamalıyız? Neden bu yöntem doğru değil?
Yiyecekleri daha uzun süre muhafaza edebilmek için buzdolabına koymayı tercih ediyoruz ancak buzdolabına konulan bazı yiyecekler, insan sağlığı için tehlikeli bir hale gelebiliyor. İşte buzdolabında saklanmaması gereken besinler:
Genellikle yiyecek ve içecekleri buzdolabına koymayı tercih ederiz. Ancak bazı besinleri asla buzdolabına koymamak gerekiyor. Çünkü bu besinler buzdolabında saklandığında organik özelliklerini yitirerek hemen bozulabiliyor. Hatta bakteri üretebiliyorlar. Bu besinlerin bozulduğunu anlamak da neredeyse imkansız hale geliyor. Buzdolabına koyduğunuzda adeta zehir saçan besinlerin listesini Posta.com.tr okurları için derledik.