Nemo bölgesi olarak bilinmekte olan ve ulaşılması en zor olan nam salmış olan Nemo bölgesi ne demek? Merak ediliyor. Pasifik Nemo olarak da bilinmekte olan Pasifik Nemo nerede, dünyanın neresinde? Gündemde.
Antarktika kıtasında bulunan Erebus Dağı, 1979 yılında büyük bir felakete ev sahipliği yapmıştı. Bilim insanları tarafından sürekli izlenen yanardağ ile ilgili şoke eden detaylar ortaya çıkmaya devam ediyor. Her gün onlarca gram altın fışkırdığı belirlenen yanardağ, dünyanın gündemine oturdu.
Yunanistan kaynaklı haber sitelerindeki iddiaları yalanlayan MSB kaynakları, "F-16 tedariki ve modernizasyonu konusu herhangi bir şarta bağlı değildir" açıklamasını yaptı.
Milli Savunma Bakanlığı kaynaklarından ABD'nin Suriye'den çekileceği iddialarıyla ilgili açıklama yapıldı. Sözleşmeli askerlerin maaş ve tazminatlarıyla ilgili de açıklama yapan kaynaklar terörle mücadeledeki son durumu da paylaştı.
Bir lohusa neler hisseder, neler yaşar, neden depresyona girer? Doğum yapmayanlar ya da etrafında yeni anne olmayanlar bu dönemin pek farkında olmuyor, oysa doğum kadar önemli bir süreç yaşanıyor...
Soğukların etkili olduğu Ardahan’da Kura Nehri’nin devamında kurulan sette akan su buz tuttu. Buz tabakaları oluşan Kura Nehri'ndeki görüntüler Antarktika’yı akıllara getirdi.
Yeni umutlarla beklediğimiz yeni yıla başlarken 365 gün boyunca dünyayı bekleyen, POSTA arka kapağına konu olmaya aday ve herkesi ilgilendirecek gündemlere göz atalım...
100. Yıl TÜBİTAK ve TÜBA Bilim Ödülleri Töreni’nde açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, " evladımız şehit oldu. Allah rahmet etsin. Tüm ailelerine ve milletimize başsağlığı diliyorum. 36 saatte 54 terörist yok edildi. Çünkü şehitlerimizin kanları asla yerde kalmayacak" ifadelerini kullandı.
İtalya'nın en büyük mafya davası 3 yıllık sürecin ardından önceki gün sonuçlandı. 2020'de başlayan davada ‘Ndrangheta kartelinden 207 kişiye toplam 2 bin 200 yıl hapis cezası verildi.
Antarktika’nın eriyen buz sahanlıklarının 1997’den bu yana okyanuslara 7.5 trilyon ton su bıraktığı ortaya çıktı. Uzmanlar, insan kaynaklı iklim değişikliğinin neden olduğunu söylüyor.
Dünya'nın keşfinde önemli payı olan gemilerden ilklere imza atanlar Fram ve Kon-Tiki, bugün hala Norveç'te ve ziyaretçilerini bekliyor. 1893 yılında tasarlanan Fram, ahşaptan yapılmış en sağlam gemi olarak adını duyurmuştur ve hem Kuzey, hem de Güney Kutbu'na ulaşmış tek gemidir. Bir başka kaşif gemisi ise Kon-Tiki! 1947 yılında Güney amerikanın batı kıyısından yola çıkmıştır. İşte, Norveçli kaşiflerin ilklere imza attığı Fram ve Kon-Tiki gemileri hakkında bilinmeyenler...
1820 yılında, bir Rus donanma gemisinde bulunan denizciler ufukta devasa bir buz kütlesi gördü. Fimbul Buz Sahanlığı ile yaşanan bu ilk karşılaşma resmi olarak yeni bir kıtanın keşfi anlamına geliyordu: Antarktika.
Ukrayna Ulusal Antarktika Bilim Merkezi, Antarktika’nın gün batımı ve gün doğumunda pembe renginin tonlarına büründüğünü gösteren bir dizi fotoğraf paylaştı.
Yazın seyahate elverişli bir hale gelen Antarktika’ya turistik ilginin fazlasıyla artması bölgenin hassas ekosistemine zarar vereceği için önlem alınması gerektiği bildirildi.
Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ve seçimlerin yeni yapısı siyaseti şekillendirmeye devam ediyor. Yeni model, partileri ittifaklarla seçime girmeye zorluyor. Programları, ideolojileri, yönelim ve tercihleri çok farklı partiler, yeni şartlarda bir araya gelme ihtiyacı duyuyor.
Dünya siyasi haritasında hangi ülkenin hangi kıtada olduğu, ülkelerin çevrelerinde bulunan komşu ülkelerin hangi bölgede olduğu belirtilir. Ülke ve kıta sınırlarını, alan ve uzunluk hesaplarını gösteren dünya siyasi haritasında, coğrafi bilgiler ve yer şekilleri yer almaz.
Türkiye, Beyaz Kıta’da bilim diplomasisi başlattı. 7. Ulusal Antarktika Bilim Seferi kapsamında Horseshoe Adası’nda 18 proje yürüten Türk araştırmacılar, yer kürenin geçmişi ve geleceğine dair önemli ipuçları barındıran kıtada 8 farklı ülkeye ait bilim üssünü ziyaret etti. Şili, Rusya, Brezilya, Polonya, Arjantin, Uruguay, Bulgaristan ve Ekvator’un bilim istasyonlarında meslektaşlarıyla bir araya gelen Türk bilim heyeti, bir taraftan ortak bilimsel çalışma imkanlarını değerlendirirken Türkiye’nin kıtada kalıcı hale gelmesi amacını da güçlendirdi.
İlk kez 2016'da ortaya çıkan ve bunca yıldır sebebi de kaynağı da bir türlü açıklanamayan 'Havana Sendromu' ABD'nin gündeminden düşmüyor. Washington yönetimine bağlı yedi istihbarat kurumunun işbirliğiyle hazırlanan ve yayımlanan bir rapor tartışmayı yeniden alevlendirdi.