Türk sularından dünya sularına yolculuk

Türk sularından dünya sularına yolculuk

13.02.2024
Şehir Hikayeleri’nde bu hafta Ege sularına açıldık. İzmir Su Ürünleri Yetiştiricileri ve Üreticileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ufuk Atakan Demir ile İzmir Karaburun açıklarında orkinos balık çiftliklerine doğru seyir yapıp Avrupa ve dünya sofralarında artık yer edinen Türk balığının üretim ve yetiştirilme aşamalarını dinledik.
Hem kültürlü hem besleyici!

Hem kültürlü hem besleyici!

17.12.2021
Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Türkiye’de yetiştiricilikten elde edilen su ürünlerinin besin değerleriyle ilgili bir analiz hazırladı. Araştırmanın sonuçlarına göre levrek, çipura ve somonda deniz balıkları ile yetiştiricilik ürünlerinin analiz değerlerinin birbirine yakın olduğu tespit edildi. Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Tolga Dinçer’in liderliğinde yapılan çalışmada levrek, çipura, Türk somonu ve Atlantik somonu türlerinde deniz ve çiftlik balıkları arasındaki besinsel içerik ve farklılıklarının tespiti araştırıldı.