Tıpta çeşitli sağlık sorunlarının tedavisinde kullanılan doğanın mucizelerinden biri de Meyan kökü. Genellikle tatlandırıcı ve aroma kesici olarak kullanılan bu bitki Asya ve Avrupa'da yetişiyor. Şifalı özelliklerinden dolayı yüzyıllardır tıpta kullanılan meyan kökü stresi ve anksiyeteyi hafifletirken eklem ağrılarını ve sindirim sorunlarına iyi geliyor.
Meyan kökü, tatlandırıcı ve bitkisel ilaç olarak kullanılan bir bitkidir. Genellikle şekerleme, içecek ve tıbbi ürünlerde tatlandırıcı olarak kullanılır. Meyan kökünün özü, tipik olarak 50 kat daha tatlı olan glikozit glisirizin içerir. Ayrıca, meyan kökü anti-inflamatuar ve antiviral özelliklere sahiptir ve geleneksel tıpta çeşitli rahatsızlıkların tedavisinde kullanılır. Meyan kökü özellikle Osmanlı Dönemi'nde padişahların şifa kaynaklarından biri olarak bilinir. Meyan Kökü, Sultan III. Mehmed için hazırlanan tıp risalesinde altı önemli ilaç arasında gösterilir.
Meyan kökü, tatlandırıcı ve bitkisel ilaç olarak kullanılan bir bitkidir. Genellikle şekerleme, içecek ve tıbbi ürünlerde tatlandırıcı olarak kullanılır. Meyan kökünün özü, tipik olarak 50 kat daha tatlı olan glikozit glisirizin içerir. Ayrıca, meyan kökü anti-inflamatuar ve antiviral özelliklere sahiptir ve geleneksel tıpta çeşitli rahatsızlıkların tedavisinde kullanılır. Meyan kökü özellikle Osmanlı Dönemi'nde padişahların şifa kaynaklarından biri olarak bilinir. Meyan Kökü, Sultan III. Mehmed için hazırlanan tıp risalesinde altı önemli ilaç arasında gösterilir.