Yazın gelmesiyle beraber mevsime özel meyveler de tezgahtaki yerini alıyor. Erikler, karpuzlar, kavunlar, üzümler derken liste uzayıp gidiyor. Her birinin içerisindeki vitamin değerleri ve şifa oldukları konular bambaşka. Kimisi kalp dostu meyve olarak öne çıkarken kimisi de beyindeki hücrelerin yenilenmesine yardımcı oluyor. Aralarında öyle bir meyve var ki adeta yenildiği anda vücuda şifa olmaya başlıyor. Peki, bu meyve hangisi? Faydaları nelerdir? Bu meyveyi direkt yemekten başka tüketim şekli var mı?
Sağlığımız için sık tükettiğimiz meyveler, dünyanın en faydalı besin kaynakları arasında yer alıyor. Çeşitli şekillerde tüketebildiğimiz bu besin kaynakları, vücudumuza vitamin mineral yükleyip her türlü derdimize derman oluyor. Bir meyve var ki, onu avuç avuç yiyen ne kolesterol biliyor ne de iltihap. Doktorların avuç avuç yiyin dediği o mucize meyve bakın neymiş...
Sağlık için faydaları say say bitmeyecek pek çok besin kaynağı bulunuyor. Bu besinlerden bazıları özellikle organlarımızı iyileştirip kabızlık derdinden kurtulmamıza yardımcı oluyor. Bir besin kaynağı var ki babaannelerimiz köyde bedavaya yapıyor, kahvaltıda kaşık kaşık yiyenin bağırsakları anında çalışıp vücudu C vitaminiyle doluyor. İşte kahvaltıların vazgeçilmezi, en kuvvetli C vitamini deposu olarak da bilinen o mucize besin...