Aksaray’da balık tezgahlarındaki palamut bolluğunun ardından hamsi, istavrit ve çinekop bolluğunun başlamasıyla birlikte hem esnafın hem de bolluk nedeniyle fiyatların düştüğünü gören vatandaşların yüzü güldü. Bolluktan önce kilosu 70 ile 75 TL’den satılan hamsi ve istavritin kilosu 50 TL’ye kadar düşerken, 150 ile 160 TL’den satılan çinekop 100 TL’den satılmaya başlandı.
MasterChef Jürisi Mehmet Yalçınkaya, Posta Gazetesi okuyucuları için mevsiminde, taze ve doğal beslenmenin altını çizdi ve nisan ayında başlayıp, eylül ayında biten balık avlanma yasağını dikkate alarak, Eylül ayından itibaren hangi balığı hangi ayda yiyebileceğimize dair rehber niteliğinde bir liste yaptı. Aynı zamanda avlanma yasağı başladığında her mevsim rahatça tüketebileceğimiz balıkları da listeledi. İşte balığı tam zamanında yemek için aylara göre balık takvimi!