Her sofrada var ama kolon kanseri yapıyormuş! Uzmanı açıkladı: Onun yerine beyazından yiyin!

Her sofrada var ama kolon kanseri yapıyormuş! Uzmanı açıkladı: Onun yerine beyazından yiyin!

7.03.2024
Ayıla bayıla yediğimiz pek çok besin bulunuyor. Kimileri sağlığımız için faydalıyken kimileri ise zararlı etkilerini vücudumuzun en derinine işliyor. Bir besin grubu var ki onu yiyenlerin kolon kanseri olma riski neredeyse yüzde 50 artıyor. İşte uzmanından kolon kanserine yakalanmamak için yenmemesi gerekenlere dair öneriler ve yapılması gerekenler!
Kolon kanseri hakkında doğru bilinen 6 yanlış!

Kolon kanseri hakkında doğru bilinen 6 yanlış!

26.02.2021
Yaklaşık bir yıldır ülkemizi de derinden etkileyen korona virüse yakalanma endişesiyle hastaneye gitmeye çekinilmesi, kolon kanserinde de erken tanı şansını engelliyor. Ülkemizde hem erkeklerde hem de kadınlarda en çok ölüme neden olan kanser türleri arasında üçüncü sırada yer alan kolon kanseri, sağlıksız beslenme alışkanlıkları ve hareketsizliğin de etkisiyle hızla yaygınlaşırken, tarama programlarının düzenli yaptırılmaması da riski arttırıyor. Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Nurdan Tözün, Mart ayı Kolon Kanseri Farkındalık Ayı ve 3 Mart Dünya Kolon Kanseri Farkındalık Günü kapsamında yaptığı açıklamada; kolon kanserinin kolonoskopi ile büyük ölçüde önlenebildiğini vurgularken, kolon kanseri hakkında doğru bilinen bazı yanlışların, hastalığın teşhisini ve tedavisini geciktirdiğini söylüyor. Prof. Dr. Nurdan Tözün, kolon kanseri hakkında toplumda doğru bilinen 6 yanlışı anlattı, önemli uyarılar ve önerilerde bulundu.