Türkiye'ye farklı ülkelerden pek çok turistin geldiği görülüyor. Bir besin var ki pek çok turistin özellikle onu almak için Van'ı ziyaret ettiği söyleniyor! İşte lezzeti ve faydaları dünyaya mâl olmuş, kilo kilo alınan o besin kaynağı ve özellikleri...
Türkiye, geleneksel lezzetleriyle tüm dünyada öne çıkmayı başarıyor. Anadolu’da yıllardır yapılan ve şifa dağıtan gıdalar, yurt içinde yaşayanlar kadar yurt dışından gelen ziyaretçilerin de dikkatini çekiyor. Bu gıdalardan öyle biri var ki hem yapılış süreciyle hem de sağlığa olan faydalarıyla dikkat çekiyor. Dünyadaki peynir otoriteleri tarafından aranan, sahtelerinden ayrılması için barkodla satılan bu gıda için adeta kuyruk oluşuyor. Peki, bu peynir hangisi? Türkiye’den hangi yöreye özgü? Yapım aşaması neden bu kadar zorlu? Faydaları nelerdir?