Karpuz, hem lezzeti hem de sağlık için sunduğu pek çok fayda ile dikkat çeken bir meyve. Yüksek su içeriği, düşük kalorisi, vitamin ve mineral zenginliği, antioksidanlar ve potasyum gibi sağlık için önemli bileşenleriyle yaz aylarında tüketildiğinde hem serinletici hem de besleyici bir seçenek. Özellikle Diyarbakır karpuzunun faydaları ise saymakla bitmiyor. Peki, karpuzu bu kadar faydalı yapan etken nedir?
Kocaeli'nin Kandıra ilçesinde üretilen tescilli karpuz, Diyarbakır ve Adana'ya rakip çıktı. Üretici Onur Filiz, "Kandıra karpuzu, Adana ve Diyarbakır karpuzundan daha iyi, on numara. Diyarbakır karpuzuna rakibiz. Diyarbakır karpuzu kabak aşısı, onlar bizim gibi Jüpiter karpuz yetiştiremez" dedi.