Kahvaltıdan akşama kadar aynı tazelikle içilebilen çay, birkaç basit ama etkili adımla elde ediliyor. Su sıcaklığından demleme süresine kadar her detay, çayın lezzetini ve aromayı korumada önemli bir rol oynuyor. Yöntemleri doğru uygularsanız, çayınız asla acılaşmaz. İşte Rizelilerin uyguladığı çay demleme püf noktaları!
Çay, dünya çapında en çok tüketilen içeceklerden biridir ve birçok kültürde önemli bir yer tutar. Hem lezzetli hem de sağlığa olan faydalarıyla çay, sadece keyifli bir içecek değil, aynı zamanda vücuda pek çok fayda sağlayan bir besindir. Çay çeşitleri, siyah çaydan yeşil çaya kadar geniş bir yelpazeye yayılmaktadır. Peki, çayın sağlık üzerindeki faydaları nelerdir ve doğru şekilde nasıl demlenir? İşte çayla ilgili bilmeniz gerekenler.
Birçok kişi çayı aynı yöntem ile demliyor. Fakat bir yöntem var ki çay saatlerce ocakta kaynasa bile bayatlamıyor. Gün boyunca afiyetle içebileceğiniz çay demleme yöntemi...
Rize Ticaret Borsası tarafından düzenlenen "En İyi Çay Demleme ve Sunum" yarışmasında "Tadım" kategorisinde birinci olan Serpil Hut Kondakçı, en iyi çay demlemenin tekniklerini anlattı