Sağlıklı beslenme sürecinde meyve tüketmek, vücudunuz için oldukça önemli. Meyveler doğal şeker, lif, vitaminler ve antioksidanlar açısından zengin. Farklı meyveleri çeşitlendirerek tüketmek, vücudunuzun ihtiyaç duyduğu çeşitli besinleri almanıza yardımcı oluyor. Meyveler arasında öyle bir alternatif var ki Osmanlı döneminde ilaç olarak kullanılmış. Dr. İbrahim Saraçoğlu gibi bitkisel kürler öneren isimler de bu meyvenin önemi üzerinde duruyor. Peki, bu meyve hangisi? Faydaları nelerdir? Nasıl tüketilmeli?
Konu sağlıklı beslenmek olduğunda uzmanların tavsiyeleri arasında dut kurusu yer alıyor. Yaz aylarında kısa bir dönem dut meyvesine ulaşabiliyoruz. Bütün bir yıl kurutulmuş halini yeme imkanımız olan dut kurusu lezzetiyle ön planda olduğu gibi sağlıklı bir besin kaynağı olarak da ön plana çıkıyor. Vücut direncini artıran, enerji veren ve kan değerlerinin yükselmesine olanak sağlayan dut kurusu, sağlıklı yaşam için her mevsim tüketilmesi gereken besinlerden biri. Doğal antibiyotik olarak nitelendirilen dut kurusunun faydaları saymakla bitmiyor.