MasterChef'te şefler tarafından istenen kruvasan tarifi pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Şeflerin yarışmacılara dikkatle yapmaları gerektiğini söylediği kruvasanı yapmanın birkaç püf noktası bulunuyor. İşte kolay ve pratik bir şekilde yapılabilen kruvasan tarifi...
Her kültürün kendine dair hamur işleri, evde sabah sofralarını süsleyen börekler, kruvasanlar, simitler ya da akşam yemeğinde sunulacak içerikleri daha zengin öğünleri vardır. Özellikle sabah fırıncıların erken saatlerde pişirdiği ekmek ve eşlikçileri olan poğaça, simit gibi geleneksel kahvaltılıklarla hızla güne başlarken aslında bir kültürü de tüketiyoruz diyebiliriz. Bu hafta dünyada sıkça karşımıza çıkan, ülkemizde de yaygınlaşan Kruvasan-Fransızca: croissant hikayesinden bahsetmek istiyorum.Yaygın olarak Fransız sanılan kruvasan aslen Viyanalı. Hikayesi de Osmanlı’nın Viyana Kuşatması’na dayanıyor.
Kahvaltı, yemek kültürümüzün en özel öğünüdür. Aile bireyleri ve dostlarla oturulan kahvaltı sofralarındaki hoş sohbetlerin tadına doyum olmaz. Çeşit çeşit peynirler, zeytinler, ballar, reçeller, sucuklu yumurta, omlet, mıhlama, menemen, simit, poğaça… Saymakla bitmez. PAZAR POSTASI jürisi, tatilcilerin hayallerini süsleyen İstanbul, Bodrum ve Çeşme’nin en iyi kahvaltıcılarını sizin için listeledi.
Yoğun tereyağı kokusuyla iştah kabartan ve ünü dünyaya yayılan kruvasan’ın bu kadar çok sevilmesinin sonucu olarak 30 Ocak, Dünya Kruvasan günü olarak kutlanıyor. Biz de bu nedenle kökeni 13. Yüzyıl'a kadar dayanan ve dünyada "croissant" adı ile geçen kruvasan'ın tarihine bir göz atalım dedik. Bu vesiyleyle bir Fransız lezzeti olarak bildiğimiz kruvasan'ın tarihinin rivayet bu ya, Osmanlı dönemindeki Viyana Kuşatması'na kadar dayandığını öğrendik. Gelin, birlikte hem kruvasan yeme kültürüne hem de ortaya çıkış hikayesine bakalım!