Çorum leblebisi, Türkiye'nin en lezzetli atıştırmalıkları arasında yer alıyor. Anadolu'nun bereketli topraklarında yetişen en kaliteli nohutların özenle işlenmesiyle elde ediliyor. Yüzlerce yıllık bir geleneğin mirası olan Çorum leblebisi, özellikle kavrulma yöntemiyle elde edilen eşsiz tadıyla tanınıyor. Hem yerel halkın hem de turistlerin favorisi olan bu atıştırmalık, sağlıklı beslenme için tercih edilen bir seçenek. Peki, leblebi neden tüketilmeli? Faydaları nelerdir? Evde leblebi yapmak mümkün mü?
Tazeliğini iki hafta koruyan ve tadına doyum olmayan leblebi tozu kurabiye tarifi, leblebin eşsiz lezzetini kurabiyeye geçiriyor. Peki, leblebi tozu kurabiye nasıl yapılır? Çay ve kahve keyfinize keyif katacak leblebi tozu kurabiye tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...